Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief
‘De Proeverij’ met 6x per jaar GRATIS het laatste nieuws over voeding en een gezonde levensstijl. Schrijf je nu in en ontvang het e-book vol recepten cadeau!
BioRomeo – Krispijn van den Dries
BioRomeo - Krispijn van den Dries is een boer die al veel aandacht in de media heeft gehad.
Toch verdient hij ook nu weer extra aandacht, omdat hij o.a. zijn best doet tegen voedselverspilling. Een thema waar wij ons ook hard voor maken! Recent…
3 Toptips tegen voedselverspilling
Voel jij je ook zo schuldig als je eten weggooit? Ben je op zoek naar manieren om 'restjes' te verwerken? Of te voorkomen dat voeding snel bederft?
Lees dan deze 3 toptips tegen voedselverspilling.
En stuur ze door, want samen bereiken we meer…
Recept voor gefermenteerde wortelen
Door wortelen of andere groenten te fermenteren, kun je ze lang bewaren. Een prima manier dus om voedselverspilling tegen te gaan!
Voordelen van fermenteren
Fermenteren klinkt moeilijk, maar is vaak een fluitje van een cent. Je hebt alleen…
De Proeverij – Gezonde hapjes geschikt voor feestjes
Je geeft een feest en wilt graag óók gezonde hapjes aanbieden, maar welke?
Koekjes, chips en bittergarnituur heb je al klaar staan. Dat zit in je ‘vaste assortiment’. Nu gezonde voeding zo hip, hot en happening is, ben je echter ook…
Recept voor water met fruit en kruiden
Wil je water met een smaakje maken? Zoek je bijvoorbeeld een recept voor water met fruit en kruiden? Ik heb lekkere en makkelijke voorbeelden voor je!
In de zomer of als het erg warm is, is het goed veel te drinken. Je zweet sneller en meer…
Recept voor mango-ijs zonder suiker
Benieuwd naar een recept voor mango-ijs zonder suiker?
In dit romige vruchtenijs wat je zelf maakt, voeg je geen geraffineerde suikers toe. Hooguit wat honing en oerzoet / kokosbloesemsuiker, voor een mooiere structuur van het ijs. Zonder…
Recept voor ontbijt van rijst, groenten en ei
Heerlijk gezond de dag beginnen met een recept voor ontbijt van rijst, groenten en ei. De rijst is een 'restje', anders zul je eerst even rijst moeten koken. Kies wel voor een gezonde rijst, zoals volkoren basmatirijst of zilvervliesrijst. Het…
Vrijdag Voedselverspilling Vrij-dag Tip 1: Maak iets anders
Tip 1: Maak van ingrediënten die je overhoudt eens wat anders.
Als je iets te eten maakt, houd je meestal wel wat ingrediënten over.
Je leest bijvoorbeeld in een recept dat je een halve paprika moet gebruiken. Dan houd je dus de…
Recept voor omelet met ‘restjes’
Een makkelijk recept voor omelet met 'restjes' van groenten en kruiden. Superfijn om hier een eiwitrijk en gezond gerecht van te maken. En zoveel variatie mogelijk!
Ingrediënten (mogelijkheden)
bosuitjes / gewone ui
1 wortel / restjes…
Recept voor bataat-kokossoep
Een makkelijk recept voor bataat-kokossoep. Maak het met wat je nog in huis hebt, er zijn vele variaties mogelijk.
Ingrediënten
4 eetlepels pijnboompitten / andere pitten, zaden of zelfs noten die je over hebt
1 ui
olijfolie
1…
De Proeverij – Mediagekte rondom voeding
Gezond eten is hip, dus is er een ware mediagekte rondom voeding losgebarsten. Er verschijnen aan de lopende band berichten. Een onderzoek hier, een goeroe daar, een dieet zus, een challenge zo… Het zijn er zoveel, dat je door de bomen het…