Ingrid Nieuwenhuijse

Ik blijf weg van dogma’s, hypes en diëten omdat ik het belangrijk vind dat het leuk en makkelijk blijft en voor iedereen toegankelijk is. Daarom bied ik je vooral ‘hapklare brokken’ aan. Ik help je om door de bomen het bos weer te zien, in het woud aan informatie over voeding dat er tegenwoordig is.

Mijn expertise

  • Individuele voeding: wat past bij jouw smaak, jouw lichaam en jouw spijsvertering
  • Verse en natuurlijke voeding: met kennis over de boer en het land en over de seizoenen
  • Effecten van voeding (bijvoorbeeld verwarmend of verkoelend) door o.a. bereidingswijzen
  • Pure voeding: zo onbewerkt mogelijk, met veel informatie over misleiding op o.a. etiketten

Mijn filosofie

Er is momenteel veel informatie over voeding beschikbaar. Soms klopt die informatie, maar soms niet. Hoe kun je door al die bomen het bos nog zien en weet je of je goed bezig bent?

Met VoedjeVrij leer ik je in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Zodat je daar bewust voor kunt kiezen, als je dat wilt. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en makkelijk blijft.

Sinds 2014 ben ik gediplomeerd (natuur)voedingsadviseur, met veel aandacht voor verschillende oude natuurlijke voedingsleren en authentieke bereidingswijzen, maar ook voor voedselproducenten, zoals boeren. Ik blijf weg van dogma’s, goeroes en diëten.

Op deze site deel ik mijn kennis met je. Die blijf ik steeds updaten, want ik ben nooit uitgeleerd en er zijn volop ontwikkelingen!

Mijn CV

Educatie

2003

Culturele en Maatschappelijke Vorming

Vaardigheden rond het organiseren en geven van workshops en cursussen deed ik op tijdens mijn studie Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool van Utrecht. Ik haalde in 2003 mijn diploma, met als studieaccent `kunsteducatie’.

2014

Diploma Natuurvoedingsadviseur

Ik haalde in 2014 mijn diploma Natuurvoedingsadviseur bij Sonnevelt. Bijna 9 maanden intensieve studie op hbo-niveau gingen daar aan vooraf.

Cursussen

2015

Vijf Elementenvoeding

Vanwege mijn interesse in de Traditioneel Chinese Voedingsleer volgde ik de cursus Vijf Elementenvoeding door Jutta Koehler bij de Volksuniversiteit in Den Haag. Het accent lag op verwarmende en verkoelende werking van voeding en gezond ontbijten.

2015

Biologisch moestuinieren

Mijn liefde voor het boerenbedrijf kwam tot uiting via de cursus Biologisch moestuinieren bij de Landyn. Negen maanden lang leerde ik de basisbeginselen: van zaaien tot en met oogsten.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Regelmatig stuur ik de nieuwsbrief De Proeverij met het laatste nieuws op het gebied van voeding en een gezonde levensstijl. Schrijf je nu in en ontvang het e-book Feestelijk Gezond!