De vegetarische restaurantweek

de vegetarische restaurantweek

Tijdens de nationale week zonder vlees van 5 t/m 11 maart vindt ook de vegetarische restaurantweek plaats. In heel Nederland!

Minder vlees eten

De oprichter van De Hippe Vegetariër, Isabel Boerdam, heeft ook de nationale week zonder vlees en de vegetarische restaurantweek geïnitieerd. Allerlei mensen en bedrijven uit de voedselindustrie staan hier ondertussen vierkant achter. Omdat ze vinden dat je niet meer elke dag vlees zou moeten eten. Dus flexitariër (of zelfs vegetariër) zou moeten worden. Waarbij je in ieder geval af en toe vlees of vis vervangt door een vegetarisch gerecht.

Vegetarisch eten is lekker en goed

Misschien denk je dat eten zonder vlees of vis saai is. Als dat zo is, ga dan vooral eens uit eten tijdens de vegetarische restaurantweek! Je kunt tijdens die week van alles uitproberen en proeven hoeveel smaak vegetarische gerechten hebben. Zonder moeite, want er wordt immers voor je gekookt. Bovendien doe je dan meteen een ‘goede daad’. Door minder vlees te eten, heb je namelijk een grote impact op het milieu.

De groentekeuken ervaren

Tijdens de vegetarische restaurantweek laten de koks je ervaren hoe lekker en veelzijdig de groentekeuken is. Allerlei cafés, lunchrooms en restaurants door heel Nederland doen hieraan mee. Ze maken verrassende, creatieve gerechten met heerlijke smaken. Misschien raak je zo geïnspireerd dat je thuis ook vegetarisch gaat koken. Eén dagje zonder vlees per week maakt al een enorm verschil! Voor je gezondheid is het zelfs nog beter maximaal 2 keer per week vlees te eten…

Praktische informatie

Je kunt bij de deelnemende aanbieders kiezen uit:

  • lunchgerecht vega voor 8 euro
  • avondmaaltijd vega voor 15 euro
  • 3-gangen diner vega voor 25 euro
  • 4-gangen luxe lunch vega voor 40 euro
  • 5-gangen luxe diner vega voor 50 euro

Die twee laatste opties kunnen overigens duurder worden, als je voor een sterrenrestaurant kiest. Zo’n restaurant mag namelijk 10 euro toeslag vragen.

Niet elk restaurant biedt alle opties aan, dus zoek wel goed uit wat je wilt en kies het juiste restaurant. Vergeet dat ook niet te vermelden bij je reservering.

Een voorbeeld: Bar Spek aan de Admiraal de Ruijterweg 1 in Amsterdam

Uitgekozen vanwege de grappige (niet passend lijkende) naam… :) Bar Spek ligt in de Baarsjes en biedt tijdens de vegetarische restaurantweek:

  • lunchgerecht: focaccia met doperwten hummus, geroosterde groente en geitenkaas
  • hoofdgerecht: truffelsouffles met gebakken paddenstoelen en kruidensla
  • 3-gangen diner:
    • gorgonzola met gerookte pompoen, rucola en pompoenpitten
    • truffelsouffles met gebakken paddenstoelen en kruidensla
    • kaneel panna cotta met caramel ijs

Ga lekker uit eten en geniet ervan!

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een welkomstkado!

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en makkelijk blijft. Word gezond en blij met VoedjeVrij!