Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

‘De Proeverij’ met 6x per jaar GRATIS het laatste nieuws over voeding en een gezonde levensstijl. Schrijf je nu in en ontvang het e-book vol recepten cadeau!

Kauwkost

Kauwkost

Vorig jaar was het al een groot succes; de debattenreeks Kauwkost. In 2017 en 2018 staan er daarom nieuwe debatten op het programma. Georganiseerd door Slow Food (in Haarlem) en bedoeld om jou te laten nadenken over wat je eet en of dat wel…
A Global Table

A Global Table

T/m 7 januari kun je in Haarlem naar de expositie A Global Table. Deze tentoonstelling vindt zowel in het Frans Hals Museum als in De Hallen plaats. In het Frans Hals Museum zie je vooral 17e-eeuwse voedselstillevens. In De Hallen juist moderne…

De Proeverij – Maaltijdboxen; snel, gezond en makkelijk

Het barst op de markt van de maaltijdboxen; welke kun je het beste kiezen?  De meeste leveranciers noemen dezelfde soort voordelen: verse ingrediënten, volop diversiteit, de gerechten snel en makkelijk op tafel, voor ieder wat wils, etc.…
Recept voor pompoenmuffins met havermout

Recept voor pompoenmuffins met havermout

Pompoen is een heerlijk herfstproduct en nu dus volop verkrijgbaar.   Momenteel bijvoorbeeld in de meeste snelle, gezonde en makkelijke maaltijdboxen. Daarom dit recept voor pompoenmuffins met havermout. Pompoen heeft vele gezondheidsvoordelen.…
Vrij van veggie Food fair

Vrij van Veggie food fair

In de Jaarbeurs in Utrecht vindt van 6 t/m 8 oktober de Vrij van Veggie food fair plaats. Als je allerlei specifieke voedingswensen hebt, is dit voor jou een geweldige kans. Je kunt op deze Vrij van Veggie food fair gratis proeven bij verschillende…
Umami, de vijfde smaak

De Proeverij – Umami, de vijfde smaak

Naast zoet, zout, zuur en bitter kun je umami, de vijfde smaak waarnemen.  Op je tong, op alle receptoren (smaakpapillen). Dus niet zoals we vroeger dachten: op één specifieke plek op de tong, maar juist over de hele tong. Zoals dat ook…
Recept voor een umami rijstschotel

Recept voor een umami rijstschotel

Umami als smaak komt van nature in een aantal producten voor. Bijvoorbeeld in paddenstoelen en een aantal vissoorten. Dit recept voor een umami rijstschotel schrijft beide voor, je kunt dus eventueel een van beide weglaten. Ook omdat ze beide…
Recept voor kleurige groenten variatie

Recept voor kleurige groenten variatie

Ben je op zoek naar een gerecht om (al) je laatste beetjes groenten mee op te maken? Met dit recept voor kleurige groenten variatie maak je het precies zoals jij het lekker vindt. Er is immers volop variatie mogelijk! Als je dit voorbeeldrecept…
Recept voor een vispotje

Recept voor een vispotje

We zijn groot fan van het kookprogramma ‘Koken met Van Boven’ van Yvette van Boven. Zij kookt vaak met biologische en altijd met verse producten, zoals de vissen in haar recept voor een vispotje. Ook laat ze zien waar ze haar producten vandaan…
Recept voor pasta met pesto

Recept voor pasta met pesto

Elk gerecht met pasta is een prima gerecht om 'restjes' voeding mee weg te werken. We geven je hier als voorbeeld een recept voor pasta met pesto. Het had echter net zo goed een recept voor pasta met rode saus of pasta met olie en peper kunnen…
Bio-boer in het zonnetje

De Proeverij – Bio-boer in het zonnetje

Wil je weten bij welke boer je terecht kunt voor biologische producten? Omdat je het leuk vindt om direct bij de boer te kopen? En omdat je lokale producenten wilt stimuleren? Wat je van dichtbij haalt, is vers. De afstand van grond tot mond…
Recept voor een 'andere' smoothie

Recept voor een ‘andere’ smoothie

Voor de liefhebbers van 'iets anders' hierbij een recept voor een 'andere' smoothie. Zo heel gek is het niet, maar als je gewend bent de stronk van broccoli, het blad van venkel, et cetera weg te gooien... dan moet je misschien even wennen! Je…