Experimental gastronomy 2018

Wil je wel eens volledig ‘out of the box’ eten? Tijdens experimental gastronomy 2018 op 5 en 6 juni kookt een tweesterrenchef heerlijk eten voor je, maar krijg je geen bestek… Lekker uitdagend eten dus, met ‘onmogelijk servies’!

Wat houdt experimental gastronomy in?

Het idee is dat je door deze uitdaging je eten meer gaat waarderen. Als je geen bestek meer hebt en ook geen gewoon bord of kom o.i.d., ga je anders met je eten om. Al het vertrouwde, alle hulpmiddelen worden tijdens experimental gastronomy weg gehaald. Wat doet zoiets met je? Hoe benader je je eten dan, als het ‘moeilijk’ wordt? Kun je ook op een andere manier eten?

Wie heeft dat bedacht en waar moet je zijn?

Elk jaar vindt dit food-event plaats; dit jaar (2018) in het Lloyd Hotel in Amsterdam. De mensen erachter zijn de leden van Steinbeisser, een creatief gezelschap dat je graag uitnodigt naar dit fantastische diner te komen.

Echt goede chefs en innovatieve kunstenaars; die combinatie maakt zoiets bijzonders mogelijk. Dit jaar leveren 10 kunstenaars ‘eetgereedschap’ van onverwachte materialen zoals glas, klei en pulp. Ze dwingen je daardoor anders te eten, heel bewust en misschien door samen te werken. Interactief eten dus!

Wie is de chef tijdens experimental gastronomy 2018?

Dit jaar mag de Franse tweesterrenchef Alexandre Gauthier zijn kookkunsten komen vertonen. Normaal gesproken kookt hij voor La Grenouillère (nummer 64 van de beste restaurants ter wereld!). Voor dit food-event zet hij echter een volledig veganistisch en biologisch/biologisch dynamisch zesgangen tasting menu op tafel. Met zo lokaal mogelijke producten. Lekker en verantwoord!

Praktische info over experimental gastronomy 2018

  • De prijs van dit bijzondere zesgangen diner (inclusief bijpassende wijnen/sappen): €150
  • Datum en tijd: dinsdag 5 en woensdag 6 juni om 19.00 uur
  • Locatie: Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam
  • Makkelijk te bereiken met de auto (parkeren op het Rietlandpark, Oostelijke Handelskade 355) en met het OV
  • Reserveren: per email naar info@steinbeisser.org Laat meteen weten of je allergieën of dieetwensen hebt.

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je dan in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een welkomstkado!

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en makkelijk blijft. Word gezond en blij met VoedjeVrij!