Recept voor roze grapefruitsap

Oh ja, pretty pink, voor iedereen die van roze houdt (ik dus, in ieder geval)! Met dit recept voor roze grapefruitsap maak je een schitterend en licht pittig drankje. Dat zeker niet zou misstaan op een food-event. En óók heel geschikt is voor (stoere) mannen, als ze durven…

Volop variaties mogelijk op deze bijzondere creatie

Afgezien van het grapefruitsap (dat hoort nu eenmaal thuis in een recept voor roze grapefruitsap ;p ) kun je volop variëren met dit drankje. Kies bijvoorbeeld voor koolzuurhoudend water, als je van sprankelend houdt. Of geef het een (klein beetje) tic met een scheut van je favoriete alcohol. Als je niet zo van gember of bieten houdt, laat je die eruit, of vervang je ze bijvoorbeeld door meer wortel. Wil je graag een wat zoeter drankje, dan voeg je wat meer appel(sap) toe. Experimenteer en probeer!

Gezond, gezonder, gezondst

Grapefruit is bijzonder gezond, omdat het boordevol vitaminen, mineralen en spoorelementen zit. Bijvoorbeeld vitamine C, E, bètacaroteen, calcium, ijzer en kalium. Als jouw spijsvertering niet zo goed reageert op rauwe groenten, is het een idee die eerst even (kort) te koken voor je ze verwerkt. Het kost dan minder moeite om de boel te verwerken en je krijgt alsnog lekker veel gezonde stoffen binnen.

Ingrediënten

  • appelsap (ongezoet, bij voorkeur troebel, perensap of een combi kan ook)
  • verse biet (ongeveer 250 gram, rauw). Optioneel: eerst even koken
  • wortel (ongeveer 250 gram) Optioneel: eerst even koken
  • gember (ongeveer 1 cm, gebruik meer als je ervan houdt)
  • grapefruit (2 stuks)

Ook nodig: een blender (of keukenmachine) en een rasp

Bereidingswijze

  1. Giet een flinke scheut appelsap in de blender. Hoe meer je ervan gebruikt, hoe ‘dunner’ je sap wordt.
  2. Schil de bieten en rasp ze zo fijn mogelijk. Voeg dit rasp vervolgens toe aan het appelsap. Schrob daarna de wortels goed schoon en rasp ze zo fijn mogelijk. Voeg ook dit rasp toe aan het appelsap. Herhaal je werk met de gember: schillen, fijnraspen en in de blender doen.
  3. Je kunt er nu voor kiezen (na de schil) het vlies van de grapefruits te verwijderen en ze daarna pas in de blender te doen. Als je het vlies laat zitten, krijg je meer (gezonde) vezels binnen. En hoef je minder priegelwerk te doen 🙂
  4. Laat je blender de boel goed fijn maken. Hoe langer je hem laat draaien, hoe ‘sappiger’ het geheel wordt. Als je er nog een beetje op wilt kauwen (dat is beter voor je spijsvertering), zet je hem wat eerder uit.

Je kunt het sap een dag in de koelkast bewaren. Dan roer je het alleen even om voor je het weer wilt gebruiken.

 

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een welkomstkado!

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en makkelijk blijft. Word gezond en blij met VoedjeVrij!