Bacchus wijnfestival 2018

Bacchus wijnfestival 2018

“Hoort een wijnfestival wel op de site van een voedingsadviseur?”, hoor ik je bijna denken… In dit geval wel: Bacchus bestaat 5 jaar, wat reden is voor een feestje (en een vermelding). Daarnaast is er op dit festival een geweldig leuk voedingsaanbod. En wijn drinken kan best een keertje; geniet, maar drink met mate!

Waar en wanneer vindt het Bacchus wijnfestival 2018 plaats?

Je kunt dit jaar in de zomer 2x genieten van dit festival: vrijdag 8 t/m zondag 10 juni en vrijdag 15 t/m zondag 17 juni. In het Amsterdamse Bos, waarover je helemaal onderaan dit bericht meer info vindt.

Wat kun je eten, drinken en doen tijdens dit food-event?

Natuurlijk kun je allerlei soorten wijn drinken; het is immers een wijnfestival. Het is echter het voedingsaanbod wat het vooral super aantrekkelijk maakt hier te vertoeven. Vorig jaar was er voor het eerst het MUNCHIES-restaurant. Daarin nam elke dag een andere Nederlandse topchef de keuken over. Een leuk en geslaagd concept! Dit jaar wordt dat dus herhaald. En natuurlijk zijn er ook ‘gewoon’ roodtrucks in allerlei soorten en maten. Van de Knakfiets t/m Côte mas by chef Nicholas. Met als toet een beetje zoet; poffertjes, patisserie et cetera.

Als entertainment is er muziek: house, hip hop en hits van vroeger… Er is een line-up met voor ieder wat wils, dus je hoeft je niet te vervelen! Denk aan Sunny Jansen en Alamaison, maar ook Mr. Wix en DJ Fluffer zijn van de partij.

Praktische info over het Bachus wijnfestival 2018

De toegang is niet gratis: kaarten kun je kopen aan de deur a €20,- (online zijn ze iets goedkoper). Een online ticket voor een driegangen diner in een van de 6 restaurants, inclusief wijn en diner kost je iets minder dan €70,-. Kinderen tot 16 jaar: gratis (onder begeleiding), toiletten: gratis.

Je betaalt op het terrein al het eten en drinken met een creditpas, die je haalt bij de ingang. Credits koop je met je pinpas of met contant geld. De credits kosten je € 3,00 per stuk, als je ze over hebt kun je vanaf 18 juni 2018 10.00 uur t/m 18 juli 2018 10.00 uur je geld terug krijgen (minus 1 credit administratiekosten).

Je drinkt uit een echt wijnglas, wat je krijgt bij binnenkomst. Het glas kun je onbeperkt omruilen voor een schoon wijnglas. Bij het verlaten van het festival lever je het vieze glas in, hierbij krijg je een muntje. Het muntje kun je bij de in- en uitgang van het Amsterdamse Bos inleveren tegen een spiksplinternieuw en schoon glas. Alles om het Amsterdamse Bos schoon en veilig te houden!

De openingstijden:

  • Vrijdag 8 juni: 16:00 – 23:00
  • Zaterdag 9 juni: 14:00 – 23:00
  • Zondag 10 juni: 14:00 – 21:00
  • Vrijdag 15 juni: 16:00 – 23:00
  • Zaterdag 16 juni: 14:00 – 23:00
  • Zondag 17 juni: 14:00 – 21:00

Het terrein ligt in het meest noordelijke gedeelte van het bos, tegen Amsterdam. De entree is te bereiken via de hoofdingang vlakbij de Boswinkel van het Amsterdamse bos (Bosbaanweg 5, Amstelveen). Als je rechtdoor over het verharde pad het bos in gaat, zie je na ongeveer 450 meter aan je linkerhand de tenten van het Bacchus Wijnfestival staan. De entree bevindt zich aan de linkerzijde van het fietspad. Fietsen kun je dicht in de buurt van het festivalterrein parkeren.

 

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je dan in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een welkomstkado!

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en makkelijk blijft. Word gezond en blij met VoedjeVrij!