De Proeverij – Ja, ja, tijd voor chocola

tijd voor chocola

Ben jij ook zo gek op chocolade? Wat mij betreft, is het altijd wel tijd voor chocola la la la laaa! Als je steeds aan die behoefte zou toegeven, zou dat niet zo gezond voor je zijn… Tenzij je voor de meer verantwoorde choco lekkernijen gaat. En dat kan!

Suikers en toevoegingen in ‘gewone’ chocolade

De meeste ‘gewone’ chocolade zit vol toevoegingen en verschillende vormen van suiker. Als je daar (te) veel van eet, bestaat er o.a. een kans op extra dikke dijen. Lees maar eens goed het etiket: de meeste ‘gewone’ chocolade bestaat in 1einstantie uit suiker. En soms ook nog uit glucose- of fructosestroop, of er zijn andere zoetmiddelen toegevoegd, zoals maltitol. Niet zo fijn voor je darmen en de rest van je lijf. Gelukkig kan het ook anders!

Tijd voor chocola – cappuccino, maar dan anders

Deze ‘cappuccino’ maak je met chocolade en chocopasta naar keuze, waarbij het aan te raden is dat je voor zo puur en zo suikerarm mogelijk kiest. Je leest hier meer over waar je op kunt letten: choco loco. Gebruik er ongeveer 200 ml (plantaardige) melk, 35 gram chocolade en een eetlepel chocopasta voor. Warm ¾ van de melk op met blokjes chocolade erin en voeg de pasta toe als die blokjes gesmolten zijn. De overige melk kun je opschuimen zoals je dat bij een cappuccino zou doen en er bovenop scheppen. Geniet ervan!

Tijd voor chocola quote

Tijd voor chocola in je ‘vla’, oh ja

Ook in dit gerechtje gebruik je chocolade en chocopasta, dat maakt het snel en makkelijk. Je kunt dit ook als ontbijt eten, heel feestelijk! Dat geldt trouwens ook voor deze mousse. Doe 1 banaan (of 1 avocado), ongeveer 25 gram chocolade in stukjes en 2 eetlepels chocopasta in de blender. Schep het mengsel in een glas, scherp daar 2 eetlepels pindakaas op en giet er 50 gram (plantaardige) yoghurt overheen. Nu heb je drie lagen ‘vla’, een feest voor het oog!

Bonbons van dadel – met chocola

Dit is een supersnel te maken tussendoortje (of toetje), heel handig bij onverwacht bezoek. Je maakt er zoveel van als jij lekker vindt, het blijft namelijk ook lekker lang goed. Ontpit een paar dadels, maar houd ze wel heel en leg ze op bakpapier. Smelt een paar stukjes chocolade au bain-marie (of in de magnetron), zodat je dit makkelijk over je dadels kunt gieten. Garneer je ‘bonbons’ naar wens met fijn gehakte nootjes of kokosrasp en laat ze een half uurtje opstijven in de koelkast. Voila!

Op de receptenpagina vind je nog veel meer verantwoorde choco keuzes, zoals deze taart, deze reep en deze cake. Zo lang je voor de meer pure en suikerarme varianten kiest, kun je gezond genieten. En dan kan het best vaak tijd zijn voor chocola!

Krijg je geen genoeg van verantwoorde en makkelijke recepten? In het ‘In twee weken gezond voedingsschema’ vind je er meer dan 30, voor ontbijt, lunch en diner! Dus sla snel je slag, zeker voor dat vriendelijke prijsje!

tijd voor chocola - simpel te maken chocotruffelsRecept voor Simpel te maken chocotruffels

Als je bezoek krijgt of een bijzonder cadeautje voor iemand wilt maken, zijn deze simpel te maken chocotruffels een uitkomst! Door naast de kokoscrème wat smeuïge chocopasta toe te voegen, worden ze heerlijk romig. En je kunt ze zo mooi maken als je zelf wilt. Een heerlijk choco feest!

 

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een geweldig e-book cadeau!

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en lekker blijft.De