Recept voor ChoCo-go-Banana taart

ChoCo-go-Banana taart

Lekkere taart zonder suiker, gluten en zuivel? Ja, dat kan! Deze ChoCo-go-Banana taart is heerlijk en gezond. Je kunt hem zelfs als ontbijt of lunch eten, als je er nog wat eiwitten aan toevoegt. Met chocolade, kokos en banaan, maar ook volop variatietips. Maak er wat van!

Alleen natuurlijke suikers

Vaak kun je gezonde lekkernijen kopen zonder geraffineerde suikers. Daar zit dan meestal nog wel ongeraffineerde suiker zoals agave o.i.d. in. Soms zelfs heel veel en dat maakt het dan toch weer wat minder gezond. Deze ChoCo-go-Banana taart bevat bijna alleen natuurlijke suikers. Bovendien zitten er ook gezonde vetten in, waardoor jouw glucosespiegel veel stabieler blijft.

Ingrediënten (bodem)

voor 1 taartbodem

  • kokosvet (5 flinke eetlepels)
  • amandelmeel (110 gram)
  • kokosmeel (50 gram)
  • zout (een snufje)
  • kokosrasp (30 gram)

Ingrediënten (vulling)

voor 1 taartvulling

  • kokosmelk (300 ml)
  • rijpe banaan (1 stuk)
  • pure chocolade (weinig gezoet, 140 gram)

Bereidingswijze van de ChoCo-go-Banana taart

  1. Verwarm allereerst je oven voor op 175 graden en vet alvast je taartvorm in (of gebruik bakpapier tegen het aanbakken).
  2. Ondertussen smelt je in een pannetje op laag vuur het kokosvet tot het vloeibaar is. Mix het met je andere ingrediënten voor de taartbodem. Verdeel dit deeg daarna over je taartvorm en bak het in ongeveer 12 minuten in de oven. Laat het afkoelen.
  3. In de tussentijd verwarm je de kokosmelk in een pannetje op laag vuur en ‘prak’ of pureer je de banaan. Als de melk warm is, draai je het vuur uit en voeg je de chocolade en banaan toe. Roer tot het een mooie gladde massa is en giet die op de taartbodem. Laat dit geheel ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

Variatietips:

Als je een notenallergie hebt, kun je het amandelmeel vervangen door gemalen zonnebloem- of pompoenpitten.
Vind jij de structuur van kokosrasp in je mond ‘vies’? Laat die dan achterwege en gebruik meer kokosmeel.
Houd je niet van banaan? Dan kun je die weglaten en ongeveer 100 ml. extra kokosmelk toevoegen.
Krijg jij hoofdpijn van cacao? Vervang de chocolade dan door carobepoeder (ongeveer 100 gram / naar smaak). Laat de banaan dan niet achterwege, want dan blijft je vulling te vloeibaar (of voeg een ander bindmiddel toe).
Qua garnering kun je helemaal uit je dak gaan met fruit, kokosrasp, chocoladestukjes, noten, etc. Ga lekker los!