De Proeverij – Gezonde makkelijke meeneemlunches

gezonde makkelijke meeneemlunches

Je gaat weer steeds vaker naar kantoor. Thuis had je de luxe om elke dag tijdens je pauze in de keuken te staan, als je dat wilde. Nu winnen de gezonde makkelijke meeneemlunches weer terrein. Geniet ervan en blijf gezond en vol energie aan het werk.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Vind je het iets te uitdagend om elke ochtend een nieuwe lunch te bedenken en maken? Probeer dan eens ‘meal prepping’! Het helpt je om gezonde keuzes te maken, bespaart je tijd en meestal ook geld omdat je bewuster inkoopt. Zo kun je op één dag in de week alvast een paar gezonde makkelijke meeneemlunches voorbereiden. Kook bijvoorbeeld een flinke hoeveelheid rijst of bataat, die je voor verschillende gerechten kunt gebruiken. Net als allerlei groenten, die je gesneden en gestoomd ook goed in je vriezer kunt bewaren.

Gezonde makkelijke meeneemlunches quote

Meer maken dan nodig is

Nog een supersimpele tip voor gezonde makkelijke meeneemlunches: maak meer dan nodig is. Bijvoorbeeld van je ontbijt of je diner (van de vorige dag dan). Want natuurlijk gooi jij niets weg, dus als je te veel maakt, heb je ‘kliekjes’. En kliekjes zijn vaak ideaal als lunchgerecht! Zeker als je zoiets als een quiche, frittata, salade of graangerecht hebt gemaakt. Zulke gerechten eet je namelijk makkelijk koud (of warm ze op als dat kan op je werk) en combineer je ook makkelijk met nog maar een paar verse toevoegingen.

Gezonde makkelijke meeneemlunches voor extra energie

Je lunchmoment is een moment om even bij te tanken en op te laden. ’s Ochtends heb je al een tijdje gewerkt en je hebt ook nog best wat tijd voor de boeg tot je naar huis gaat. Het is dus verstandig om je lunch zo gezond en energierijk mogelijk te maken. Producten die je makkelijk in een meeneemlunch verwerkt en waar je veel energie van krijgt:

  • eiwitrijke producten zoals zalm, ei, peulvruchten, zaden en noten in combinatie met groenten, zoals bladgroenten (een heerlijke combi in salades)
  • complexe (!) koolhydraatrijke producten zoals zilvervliesrijst, bataat en extra vezelrijke groenten (bijvoorbeeld bonen, venkel en broccoli)
  • fruit in combinatie met eiwitten en vetten, bijvoorbeeld een appel met een flinke hand onbewerkte noten of banaan in (plantaardige) yoghurt

Wil je na het lezen van dit artikel meer tips over gezonde makkelijke meeneemlunches? Koop dan het voedingsschema voor slechts 29,50 euro of vraag naar het nieuwe programma!

Recept voor lunchsalade met fruit, biet en pit

Gezonde makkelijke meeneemlunches receptDoor fruit te verwerken in je lunchsalade sla je 2 vliegen in 1 klap. Het is namelijk goed om je fruit met andere producten te combineren. Zo voorkom je een te snelle stijging van je glucosespiegel. Daarnaast is fruit in een gerecht vaak een echte smaakmaker. Deze lunchsalade met fruit, biet en pit is een hele gezonde makkelijke meeneemlunch.

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een geweldig e-book cadeau!

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en lekker blijf