De Proeverij – De lekkerste eetbare cadeaus

de lekkerste eetbare cadeaus Proeverij

Liefde gaat door de maag én je wordt blij van ‘geven’. Tel die twee bij elkaar op en zet eens iemand in het zonnetje met de lekkerste eetbare cadeaus. Bijvoorbeeld op Valentijnsdag, of met Pasen. Er is altijd een perfecte dag voor een beetje extra aandacht! 

Extra aandacht, altijd goed

Of je nu wel of niet aan zo’n dag als Valentijnsdag meedoet, iemand af en toe extra aandacht geven is altijd goed. Op welke dag dan ook. Je partner, je vriendin, je moeder; je kent vast wel iemand die baat heeft bij jouw potje vol liefde. Dat kun je natuurlijk doen met een kaart of een bos bloemen, maar denk ook eens aan iets om van te smullen. 

Chocola la la

Het een hoeft het ander overigens niet uit te sluiten: je kunt ook én een kaart en iets lekkers tegelijk geven, of én bloemen en iets lekkers. Er zijn namelijk zulke leuke dingen als eetbare kaarten van chocolade en eetbare bloemen te vinden, heel gezellig. 

Zoek wel even de meest verantwoorde en gezonde opties uit, zoals chocoladekaarten met minder suiker. Of maak zelf iets gezonds en lekkers van chocolade, dat is vaak makkelijker dan je denkt. Oeh la la, chocola!

 

de lekkerste eetbare cadeaus - choco quote

 

Tips voor de lekkerste eetbare cadeaus

-Het hoofdingrediënt van jouw eetbare cadeau is liefde. Je hebt immers aandacht besteed aan iets kopen of maken voor iemand en daar gaat het ook om. Het hoeft dus niet perfect te zijn, het gaat om het gebaar. Als je bijvoorbeeld besluit koekjes te bakken en ze zien er een beetje vormeloos uit, nou en? Blijf ook lief voor jezelf!

-Onderschat het effect van een mooie verpakking niet. Dat is het eerste wat iemand ziet en maakt meteen indruk. Koop dus bijvoorbeeld een leuke theedoos, versier die met tekeningen of stickers en vul hem met de favoriete thee van jouw geliefde én koekjes of bonbons. Wel of niet zelfgemaakt (zelfgekocht is net zo gezellig).

-Denk aan handige, eventueel uit te delen, porties. Dan kun je namelijk meerdere mensen tegelijk blij maken, zoals je vriendin én haar man en kinderen. En je kunt elke portie leuk verpakken, bijvoorbeeld als je voor muffins in vrolijke muffinvormpjes kiest. Of bak (of koop) juist een lekker grote cake, die in vele plakken kan.

-Houd de ontvanger van je cadeau goed in gedachten. Niet iedereen houdt van koekjes of chocolade (onverklaarbaar, maar waar). Misschien maak je iemand wel een keer blij met een lekker drankje. Maak dan bijvoorbeeld deze romantische mocktail of een variant daarvan met frambozen. Giet de ‘drank’ in een doorzichtige glazen fles, strik erom et voila!

De lekkerste eetbare cadeaus kunnen dus van alles zijn, zo lang je er maar liefde in hebt gestopt en aandacht aan hebt besteed. Veel geefplezier!

Geef ook jezelf een cadeau en boek een persoonlijk advies bij me! Drie kwartier helemaal alleen voor jou, al jouw vragen over je gezondheid en volop tips. Lees er eerst meer over of mail me als je interesse hebt.

De lekkerste eetbare cadeaus zoet-zoute noten bonbonsRecept voor Zoet-zoute notenbonbons

Zoet en zout is een heerlijke combinatie van smaken, niet te versmaden. Met deze zoet-zoute noten bonbons als lekker eetbaar cadeau steel je zeker de show! Tenzij je ze allemaal zelf opeet… En ze zijn nog verantwoord ook.

 

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een geweldig e-book cadeau!

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en lekker blijft.De