Recept voor witte bonen vruchtencake

voedingsschema makkelijk

Gezond genieten, dit recept voor witte bonen vruchtencake. Geniet van deze heerlijke bijzondere cake met als hoofdingrediënt witte bonen, waardoor je snel een gevuld gevoel krijgt als je hem eet.

Peulvruchten zijn ontzettend gezond.

Eigenlijk zou je ernaar moeten streven ze drie keer per week te eten. Ze zitten vol vitaminen, mineralen, et cetera. Bovendien geven ze snel een verzadigd gevoel. Ze verwerken in een cake helpt je als je er eigenlijk niet zo van houdt! Oók heel leuk om (deels) weg te geven.

Te veel eten is ongezond.

Het is een zware belasting voor je spijsverteringsorganen. Je blijft voeding ‘toevoeren’ terwijl je eigenlijk al genoeg hebt gehad. Dat vraagt veel van je lever en de boel raakt overbelast. Doe je dat vaak, dan is dat slecht voor je gezondheid, en natuurlijk voor je lijn. Met het eten van peulvruchten voorkom je dit. Lees meer over het voorkomen van overeten.

Ingrediënten

  • 250 gram geweekte witte bonen (de snelle variant: uit een pot, let dan op het uitlekgewicht)
  • vruchten naar keuze, bijvoorbeeld blauwe bessen, aardbeien, rozijnen, ongeveer 100 gram
  • 100 gram ‘meel’, bijvoorbeeld speltbloem, havermeel, kokosmeel of amandelmeel EN wat extra ‘meel’ (ongeveer 3 eetlepels)
  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • een rijpe banaan (voor deze extra smeuïgheid kun je ook amandelpasta of pindakaas gebruiken als je niet zo van banaan houdt, of extra dadels)
  • 1 theelepel baking soda (of bakpoeder)
  • kaneel naar smaak, ongeveer 1 theelepel
  • vanille naar smaak, ongeveer 1 theelepel
  • snufje zout
  • 6 flinke dadels (ongeveer 100 gram)
  • rasp van 1 citroen of een scheutje vers citroensap (anders werkt baking soda niet)
  • eventueel: walnoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Spoel de bonen goed af, ze mogen geen ‘bellen meer blazen’ (dat komt namelijk door stoffen die niet fijn zijn voor je darmen). Laat ze goed uitlekken.
  3. Meng in een kom de vruchten met 100 gram meel.
  4. Mix in een blender of een keukenmachine bonen, het extra meel, boter, eieren, banaan, baking soda, kaneel, vanille en zout. Zodra het  lekker smeuïg is, voeg je de dadels stuk voor stuk toe. Het moet een mooi glad beslag worden.
  5. Meng vervolgens je ‘vruchtenmeel’ uit de kom met je beslagmix uit de blender of keukenmachine. De citroenrasp (of het sap) mag er nu ook doorheen. Voeg eventueel de walnoten toe.
  6. Vet een cakevorm in, giet alles erin en bak het in de oven ongeveer 45 – 50 minuten. Laat even afkoelen voor je de cake aansnijdt.

Voor meer leuke recepten: klik HIER!