Recept voor rolletje omelet mét

gezonde energieboost tips recept

Gerechten met ei zijn een bron van makkelijk opneembare eiwitten voor je lijf. Daarmee zijn ze goed voor je energievoorziening. Je kunt ook alle kanten op met ei en bijna iedereen kan wel een eitje bakken. Dubbel makkelijk dus, zo’n rolletje omelet mét!

Feestelijke rolletjes van omelet

Met een omelet kun je al helemaal van alles, zeker als je er een leuke vorm van maakt. Zoals bij deze rolletjes: dat zijn simpelweg doorgesneden stukjes opgerolde omelet. Ze zien er feestelijk uit én je kunt ze heel gezond maken. Zelfs van tevoren, als je bijvoorbeeld visite krijgt, want ook koud smaakt hij lekker, of warm hem even kort op. Ook lekker bij de lunch!

Variatietips

-Met groenten in een omelet kun je heel veel variëren. In plaats van tomaatjes en zeewier kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor (fijngesneden) wortel en ui of prei.
-Verschillende kruiden zoals peterselie en dille smaken er vaak ook heerlijk bij. Of maak het extra spicy met een snufje chilipeper.
-Met kinderen is het heel leuk om mooie of gekke vormpjes uit de omelet te snijden, net als je bij koekjesdeeg doet.
-Maak met een omelet lekker al je restjes uit de koelkast op, of maak er een echt ‘lentegerecht’ van met asperges. Een rolletje omelet mét is óók lekker met avocado en zalm.

 

rolletje omelet mét variatie

Ingrediënten

voor 2 personen

  • cherrytomaatjes (10 stuks, bij voorkeur biologisch), een paar grote tomaten kan ook
  • eieren (5 stuks, bij voorkeur biologisch)
  • (rijst)azijn (een eetlepel)
  • kurkuma (een theelepel, optioneel, voor een prachtige gele kleur)
  • zout en peper (naar smaak)
  • sesamolie (een scheutje, bij voorkeur biologisch), andere olie kan ook
  • zeewier: snippers nori of vellen (sushi nori, 2 halve vellen), uit de supermarkt of toko
  • sojasaus (optioneel)

Bereidingswijze rolletje omelet mét

  1. Was en droog allereerst de tomaatjes en snijd ze in 3 dunne plakjes. Zet deze plakjes even apart.

  2. Breek dan de eieren en meng azijn, eventueel kurkuma en zout en peper erdoor. Klop het mengsel even stevig door elkaar (met een garde of een vork als je geen garde hebt).

  3. Zet nu een pan op het vuur en voeg wat olie toe. Giet vervolgens een beetje eimengsel in de pan, zodat de bodem bedekt is en verspreid daar de helft van de tomatenplakjes gelijkmatig over. Niet te veel aan de randen, want dat rolt straks lastig. Strooi er ook de snippers over of leg in het midden een half vel nori.

  4. Als de onderkant van het eimengsel gestold is, rol je de omelet voorzichtig op (het helpt om er een platte spatel of een lepel bij te gebruiken). Laat het eimengsel net niet helemaal droog worden, want dat rolt lastig. Eenmaal opgerold kun je de omelet nog wat verder laten garen. Leg eventueel even een deksel op de pan.

  5. Haal de omeletrol voorzichtig uit de pan zodra hij gaar is en snijd hem met een scherp mes in brede rolletjes. Serveer eventueel met een beetje sojasaus. Ook heel lekker met wat rijst of als beleg op een rijstwafel!

Om de maand een gratis recept in je mailbox met bijpassende tips voor een gezonde leefstijl? Abonneer je dan HIER gratis op De Proeverij!