De Proeverij – Gezonde energieboost tips

gezonde energieboost tips

De lente is begonnen en buiten zie je de natuur groeien en bloeien. Zelf voel je het misschien ook kriebelen en wil je lekker met van alles aan de slag. Daar heb je wel energie voor nodig. Maak dus gebruik van de verschillende gezonde energieboost tips die je in dit artikel krijgt.

Haal je lijf uit de winterslaap

Na de winter moet je lijf even wennen aan de lente. Het volgt nu eenmaal het ritme van de natuur, dus het is nu nog een beetje ‘slaperig’. Doordat de natuur weer ‘aan gaat’, gaat jouw lijf ook steeds meer aan. En net als de planten en de dieren kun jij daarvoor ook wel wat extra energie gebruiken. Zodat je je lijf kunt helpen met ‘wakker worden’.

Lekker buiten en binnen aan de slag

Energie krijg je van veel verschillende dingen. Met uiteraard gezonde voeding op nummer 1. Dus vermijd vooral nu ‘snelle suikers’ en ongezonde vetten en gun je lijf juist langzame koolhydraten, gezonde vetten en volop eiwitten. Lees dit artikel daarover nog eens. Naast voeding krijg je ook energie van ‘de paden op, de lanen in’: lekker naar buiten gaan. Wandelen, fietsen, tuinieren; het is allemaal goed voor je omdat je in de frisse buitenlucht bent. Met je vingers wroeten in de grond is zelfs extra gezond. 

lente quote

 

Andere gezonde energieboost tips

-Er zijn snelle en makkelijke energiegevende voedingsmiddelen, zoals fruit in combinatie met een handje (ongezouten) noten of een eiergerecht in combinatie met iets groens zoals avocado of (gestoomde) spinazie. Humus met wat kiemgroenten op een rijstcracker kan je ook een energieboost geven, als je goed tegen peulvruchten kunt.

-Misschien hoor je wel eens dat een bakje yoghurt of kwark met cruesli ook een energieboost geeft, maar dat is zeker niet altijd het geval. De zuivel heeft een sterk verkoelend effect op je lijf, wat dus ook weer energie kost (om je warmte weer op peil te krijgen). Bovendien is cruesli heel vaak gezoet met verschillende suikers.

-Je huis opruimen, spullen wegdoen en lekker schoonmaken, die activiteiten kunnen je energie ook boosten. Door ruimte te maken, ontstaat er automatisch ruimte voor nieuwe dingen en dat past goed bij de lente. Jezelf vanbinnen schoonmaken met een milde reiniging geeft ook heel veel nieuwe energie.

Dit is maar een kleine greep uit alle gezonde energieboost tips die er zijn. Je kunt hiernaast nog denken aan je slaapkwaliteit, je mentale en emotionele kracht, je dankbaar voelen, doelen stellen, enzovoorts. Als je daar meer over wilt weten, help ik je graag. 

Zoek je vooral een korte en makkelijke start voor meer energie, dan is het ‘in 2 weken gezond voedingsschema’ echt iets voor jou. Daar staan meteen ook 36 gezonde recepten in, waar je volop energie van krijgt!

Recept voor Omelet métgezonde energieboost tips recept

Gerechten met ei zijn een bron van makkelijk opneembare eiwitten voor je lijf. Daarmee zijn ze goed voor je energievoorziening. Je kunt ook alle kanten op met ei en bijna iedereen kan wel een eitje bakken. Dubbel makkelijk dus, zo’n rolletje omelet mét!

 

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een geweldig e-book cadeau!

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en lekker blijft.De