Recept voor omelet met ‘restjes’

Recept voor omelet met 'restjes'

Een makkelijk recept voor omelet met ‘restjes’ van groenten en kruiden. Superfijn om hier een eiwitrijk en gezond gerecht van te maken. En zoveel variatie mogelijk!

Ingrediënten (mogelijkheden)

  • bosuitjes / gewone ui
  • 1 wortel / restjes gekookte aardappel
  • 2 tomaten / 8 cherry tomaten
  • een paar takjes verse peterselie (of gedroogde; die voeg je eerder toe)
  • olijfolie
  • 4 grote eieren / 6 kleine eieren
  • peper en zout naar smaak
  • bruschetta kruiden naar smaak (optioneel)

Je kunt dit desgewenst serveren met brood en roomboter.

Bereidingswijze van omelet met ‘restjes’

  1. Verwarm een flinke pan met dikke platte bodem voor op middelhoog vuur. Kies een pan uit waar je een deksel voor hebt. Als je dat niet hebt, kun je ook een dinerbord gebruiken dat groot genoeg is.
  2. Was de groenten en peterselie en dep goed droog.
  3. Snipper de bosuitjes. Ook het groene ‘blad’ deel is eetbaar! Giet een scheut olijfolie in de pan en bak de snippers enkele minuten op middelhoog vuur. Laat daarna zacht doorbakken op laag vuur.
  4. Snijd ondertussen de wortel in hele kleine stukjes en voeg toe. Draai eventueel het vuur weer even middelhoog, maar let erop dat de uitjes dan niet verbranden.
  5. Snijd in de tussentijd de tomaten in kleine stukjes en voeg toe.
  6. Kluts de eieren in een aparte kom, met peper, zout en bruschetta. Giet dit eimengsel over het groentemengsel. Zorg voor een mooie verdeling.
  7. Laat de onderkant een beetje stollen. Doe dan het deksel op de pan, zodat de bovenkant ook stolt. Roer eventueel tussendoor één keer door.
  8. Let erop dat het geheel niet aanbrandt, draai het vuur op tijd omlaag.
  9. Het vocht uit de groenten kan komen ‘bovendrijven’. Laat dan op laag vuur alles nog even bakken en verdampen zonder het deksel op de pan. Strooi op het laatste moment de verse peterselie erover.
  10. Serveer desgewenst met brood en roomboter.

Variatietips

Dit recept voor een omelet met ‘restjes’ kun je gebruiken om alle ‘restjes’ op te maken die je in huis hebt. Groenten met een plekje bijvoorbeeld, waar je het plekje afsnijdt. Groenten die erg ‘rijp’ zijn. Kruiden waarvan een aantal blaadjes verlept zijn (die haal je eraf). Zelfs restjes vlees en kaas kun je eraan toevoegen.

Voor meer leuke recepten: klik HIER!