Recept voor bataat-kokossoep

Recept voor bataat-kokossoep

Een makkelijk recept voor bataat-kokossoep. Maak het met wat je nog in huis hebt, er zijn vele variaties mogelijk.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels pijnboompitten / andere pitten, zaden of zelfs noten die je over hebt
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 500 gram bataat (= zoete aardappel) (aanvullen met een beetje gewone aardappel kan ook)
  • 250 ml groentebouillon / andere bouillon die je in huis hebt
  • 300 gram milde blad- of stengelgroenten, bv. paksoi, sla, o.i.d.
  • 250 ml kokosmelk / andere plantaardige melk of water (dan is het alleen geen kokossoep meer ;p )
  • 4 eetlepels crème fraîche / dikke, volle yoghurt
  • verse peterselie – als je het hebt

Bereidingswijze

  1. Verwarm een flinke soeppan met platte bodem voor op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en rooster de pijnboompitjes kort in de droge pan (let goed op, ze branden snel aan). Zet ze daarna apart.
  2. Snipper de ui en bak de snippers op middelhoog vuur in de warme pan met een scheut olijfolie glazig. Laat de ui zacht doorbakken op laag vuur. Pers ondertussen de knoflook (of snijd heel fijn) en voeg die toe.
  3. Schil de bataat en snijd in grove stukken. Doe ze in de pan, met de groentebouillon. Draai het vuur hoog en breng aan de kook. Laat ongeveer 12 minuten zacht koken, tot de bataat gaar is.
  4. Was ondertussen de blad- of stengelgroenten en snijd ze -indien nodig- fijn.
  5. Pureer de soep met een staafmixer (of in een blender die hete vloeistoffen aan kan, laat het anders eerst afkoelen). Voeg de fijngesneden groenten en kokosmelk toe en verwarm nog even. Het mag een stevige, dikke soep zijn, maar als je haar liever wat dunner hebt, voeg dan extra kokosmelk / bouillon / gewoon water toe.
  6. Garneer in een kom met crème fraîche, pijnboompitten en verse peterselie.

Bewaartip

Soep kun je makkelijk in grote hoeveelheden tegelijk maken en afgesloten prima bewaren in de koelkast en vriezer. Zo hoef je niets te verspillen en kun je er lang van genieten.

Voor meer leuke recepten: klik HIER.