Recept voor feesttoetje: gezond kleurig nicecream

ontspannen rustmomentje door de juiste voeding recept

Wil je met de feestdagen een leuk en lekker, maar wel verantwoord toetje serveren? En wil je daarmee de show stelen? Denk dan eens aan dit feesttoetje: gezond kleurig nicecream met bananen voor een extra ontspannend effect!

Nicecream recepten

In het e-book ‘Feestelijk gezond’ -dat je in december 2022 gratis bij me kunt aanvragen- staat een recept voor spectaculair zwart-wit ijs. Het groene of blauwe ijs dat je met dit recept maakt, doet daar echter zeker niet voor onder én helpt je door de tryptofaan in banaan ook nog eens lekker uit te rusten. Heel fijn als je dagen druk zijn!

Variatietips

 • Nicecream krijgt een mooiere structuur als je er een zo romig mogelijke (plantaardige) melk of zelfs room aan toevoegt, want dan stijft het extra mooi op. Als je niet lactosevrij of vegan eet, kun je ook yoghurtijs maken, met yoghurt dus. Kies een lekkere vette uit!
 • Ook helpt het om wat ongeraffineerde suiker toe te voegen, zoals ahornsiroop, honing (niet als je vegan eet) of kokosbloesemsuiker. Het fruit alleen maakt het echter ook al lekker zoet, dus laat de extra suikers gerust weg als je dat liever doet.

c

Ingrediënten

voor 2 personen

 • (plantaardige) melk of room (of een mix) (120 ml)
 • rijpe bananen (3 stuks)
 • rijpe mango (1 stuk)
 • (blauwe) spirulina (1 eetlepel) (online bestellen of in de natuurwinkel)
 • topping: naar keuze, bijvoorbeeld blauwe bessen, rood fruit, kokosrasp of gehakte nootjes

Bereidingswijze feesttoetje: gezond kleurig nicecream

(Let op: vriestijd van ongeveer 1 – 3 uur. Wil je het ijs ruim van tevoren maken? Dan kan, maar haal het dan wel minimaal 10 minuten vóór gebruik uit de vriezer, zodat je het ijs makkelijker kunt scheppen.)

 1. Mix eerst al je ingrediënten (behalve je topping) in de keukenmachine of blender tot je een prachtig gladde massa hebt (of gebruik een staafmixer).

 2. Als je een ijsmachine hebt, maak je daar het ijs in af (volg de gebruiksaanwijzing). Heb je die niet, dan doe je de massa in een (metalen) kommetje of in daarvoor geschikte bakjes in de vriezer. Roer dan elke 20 a 30 minuten alles krachtig door tot het bevroren is en een mooie structuur heeft. Dit kan 1 uur (zacht ijs) tot 3 uur (stevig ijs) duren.

 3. Serveer het ijs met een topping (of meerdere toppings) naar keuze en geniet!

  Tip: klop zoveel mogelijk lucht in het mengsel. Hoe meer lucht, hoe zachter het ijs en hoe minder ijskristallen. Het gebruik van een keukenmachine of blender en een ijsmachine is dus erg fijn. Als je die niet hebt en van niemand kunt lenen, kan het echter ook prima zonder!

Om de maand een gratis recept in je mailbox met bijpassende tips voor een gezonde leefstijl? Abonneer je dan HIER gratis op De Proeverij!