Vrijdag Voedselverspilling Vrij-dag Tip 1: Maak iets anders

Vrijdag Voedselverspilling Vrij-dag-tip-1-site-featured-image

 

Tip 1: Maak van ingrediënten die je overhoudt eens wat anders. 

Als je iets te eten maakt, houd je meestal wel wat ingrediënten over.
Je leest bijvoorbeeld in een recept dat je een halve paprika moet gebruiken. Dan houd je dus de andere helft van die paprika over. Zeker met warm weer is iets wat je al hebt aangesneden, niet lang houdbaar. Wat doe je daar dan mee?

Soep, groentefriet, quiche, omelet…

Van ingrediënten die je overhoudt, maak je heel simpel en snel wat anders.
Denk bijvoorbeeld eens aan soep, groentefriet, een quiche of een omelet. In soep kun je allerlei groenten en zelfs vlees kwijt. Ook de kontjes van groenten, zoals van tomaten of courgettes, kun je verwerken in soep.

Een lekkere basis, het halve werk

Wanneer je een lekkere basis hebt, hoef je weinig meer toe te voegen.
Dat geldt ook voor een quiche of een omelet. Je voegt daarbij misschien alleen nog het deeg voor de quiche of de eieren voor de omelet. Groentefriet is al helemaal simpel te maken. Het recept publiceerde ik begin juli in De Proeverij.

Goedkoop en goed!

Zo’n makkelijk maal op tafel toveren, bespaart je ook kosten.
Je maakt het immers voornamelijk met ingrediënten die je anders misschien weg zou ‘moeten’ gooien. Met spullen die je toch al over had. Lekker dus, voor jezelf, je portemonnee en tegen voedselverspilling!

Alle 10 de gratis tips ontvangen?

Met de Vrijdag Voedselverspilling Vrij-dag doen we samen één dag in de week iets tegen voedselverspilling. Op de meest makkelijke manier; in 10 weken krijg je 10 tips.
Alle beetjes helpen, dus héél fijn dat jij ook meedoet! Misschien ken je ook anderen die dit leuk of interessant vinden. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter!

Klik HIER en ontvang alle 10 de gratis tips in je e-mail!