frisse spritzer zonder prosecco

Spritzers zijn lekker sprankelende drankjes, maar je maakt ze normaal gesproken wel met alcohol. Dit keer dus niet! Je kunt ontzettend lekkere alcoholvrije drankjes maken en dat is ook nog eens supermakkelijk. Met deze frisse spritzer zonder prosecco steel je de show tijdens de feestdagen. Of je maakt ‘m gewoon voor jezelf en voor de lol. 

De combinatie van basilicum en citroen maakt deze spritzer heel bijzonder. Lekker fris en fruitig, wat o.a. goed past bij een misschien wat ‘zwaar’ feestdiner. Of bij een zoute knabbel op de bank voor de tv ;p

Door bruiswater en kruiden of specerijen toe te voegen, maak je sowieso al een bijzonder drankje. Je kunt hier dus ook volop mee variëren. Gebruik een keer limoenen i.p.v. citroenen, of sinaasappel. Ook erg lekker: munt i.p.v. basilicum. Als je het te ‘zuur’ vindt, kun je altijd wat extra honing toevoegen voor wat zoet. En experimenteer eens met bevroren fruit, zeker ook voor het esthetische effect! 

Ingrediënten (voor ongeveer 4 glazen)

  • honing (naar smaak, start met een theelepeltje per glas)
  • biologische citroen (1 hele in schijfjes, of meer, als je ervan houdt)
  • basilicum (naar smaak, minimaal 1 takje, bij voorkeur biologisch)
  • bruiswater (bijvoorbeeld spa rood)
  • optioneel: ijsklontjes

Bereiding van de frisse spritzer zonder prosecco

  1. Doe eerst onderin ieder glas een klein beetje honing, begin bijvoorbeeld met een theelepeltje.
  2. Was de citroen, snijd deze vervolgens in schijfjes en voeg die toe. 
  3. Ook de basilicum was je; de blaadjes kun je heel laten of licht kneuzen voor je ze toevoegt.
  4. Giet als laatste het bruiswater in het glas. Desgewenst voeg je nog ijsklontjes toe. 
  5. Geniet van je frisse spritzer zonder prosecco!

Op deze site vind je nog meer recepten voor alternatieve drankjes. Zoals deze ananas senchade, andere recepten voor ‘fruitwaters‘ en nog meer ‘fruitwaters’ en wat roze… Als je op ‘smoothie’ zoekt, vind je ook nog een paar recepten!

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en makkelijk blijft. Word gezond en blij met VoedjeVrij!