Recept voor water met fruit en kruiden

Recept voor water met fruit en kruiden

Wil je water met een smaakje maken? Zoek je bijvoorbeeld een recept voor water met fruit en kruiden? Ik heb lekkere en makkelijke voorbeelden voor je!

In de zomer of als het erg warm is, is het goed veel te drinken. Je zweet sneller en meer en je hebt eerder dorst. Vocht dat je verliest, moet je op tijd weer aanvullen. Anders kun je allerlei klachten krijgen, zoals hoofdpijn en duizeligheid. Dat wil je voorkomen!

Een gezonde en voor je lichaam snel opneembare vorm van vocht is water. Daar zitten geen gekke dingen in (zoals suikers), dus daar kun je behoorlijk wat van drinken. Je lichaam bestaat voor een groot deel uit water en is er blij mee als jij dat op warme dagen goed aanvult.

Soms vind je gewoon water een beetje saai en wil je wat anders. Dan is water met een smaakje een lekkere optie. Het ziet er mooi uit, is makkelijk en (mits je er geen gekke dingen in stopt) gezond. Haal wat fruit en kruiden uit je tuin om het simpel en goedkoop te houden.

Momenteel is ‘gepimpt water’ trouwens heel hip, dus ook te verkrijgen op het terras!

Ingrediënten

  • fruit, zoals limoen, citroen, frambozen, blauwe bessen, ananas, sinaasappel, etc. In dit voorbeeld gebruiken we frambozen, die zijn in de zomer makkelijk te telen / volop verkrijgbaar in de winkel.
  • kruiden, zoals munt, basilicum, citroenmelisse, peterselie, etc. In dit voorbeeld gebruiken we basilicum en citroenmelisse, ook makkelijk te telen / volop verkrijgbaar en tevens erg lekker in combinatie met zacht rood fruit.
  • water. Je kunt gewoon water uit de kraan kiezen, of -als dat jouw voorkeur heeft- mineraalwater uit een fles.

Variatietips: je kunt ook nog specerijen, zoals gember, kardemompeulen en kaneelstokjes toevoegen. Meestal lekker in combinatie met citrusvruchten, maar probeer vooral uit wat jouw smaak is!

Voeg weinig / geen ijs toe. Dat is wel verleidelijk als je het warm hebt, maar koelt je lichaam erg snel en ‘hard’ af en is daarom eigenlijk minder goed voor je. Hetzelfde geldt voor koolzuur; water met een bubbeltje staat misschien extra feestelijk, maar is eigenlijk ook wat minder goed voor je.

Bereidingswijze

  1. Was het fruit en de kruiden. Frambozen zijn erg zacht, die kun je alleen voorzichtig afspoelen. Als je citrusvruchten gebruikt, was ze dan grondig en snijd ze in schijven / stukken. Je kunt ze eventueel zelfs schillen. 
  2. Kies een mooie waterkan en doe water, fruit en kruiden erin. Je kunt ook een spies gebruiken om de frambozen en losse kruidenblaadjes aan te prikken, voor een leuk effect (en om te voorkomen dat ze bij de 1e keer schenken al meteen uit de kan stromen).
  3. Geniet!

Voor meer leuke recepten: klik HIER!