Gezonde hapjes geschikt voor feestjes

Je geeft een feest en wilt graag óók gezonde hapjes aanbieden, maar welke? 

Koekjes, chips en bittergarnituur heb je al klaar staan. Dat zit in je ‘vaste assortiment’. Nu gezonde voeding zo hip, hot en happening is, ben je echter ook op zoek naar wat gezonde variatie. Naast de standaard snacktomaatjes, lijkt het je leuk wat anders te serveren. Dat vind je alleen nog best lastig. Waar vind je inspiratie, wat zijn gezonde hapjes geschikt voor feestjes?

Kies eerst of je de gezonde hapjes inkoopt of zelf gaat maken.

Als je ze inkoopt, zijn er tegenwoordig volop mogelijkheden. Gezonde voeding is immers een (blijvende) trend. Ook in de ‘gewone’ supermarkt kun je daarvoor terecht. Bijvoorbeeld in het biologische schap, wat je meestal vindt in de buurt van het schap voor speciale diëten. Vind je de keuze daar toch niet reuze? Bezoek dan een biologische winkel. Het assortiment gezonde hapjes is daar nog vele malen groter. Kies bijvoorbeeld voor chocolade met minder of geen suiker. Of voor bijzondere toastjes met lekkere smeersels. Of voor olijven en geitenkaas. Leef je uit!

Zelf gezonde hapjes maken, kan ook snel en simpel.

Op de receptenpagina op mijn nieuwe website kun je volop ideeën opdoen. Er staan bijvoorbeeld recepten voor een witte bonen vruchtencake, voor een chique choco-hazelnootkoek, voor eiersalade, etc.
In De Proeverij van februari 2016 lees je ook meer over gezonde snacks. Verder vind je op het internet en op social media allerlei recepten. Voor verschillende niveaus en -als je dat nodig hebt- voor gasten met speciale diëten.

Het is dus vrij makkelijk gezonde hapjes geschikt voor feestjes te serveren. 

Zelf verzinnen is niet nodig, je kunt ze kant-en-klaar halen of een recept van een ander gebruiken. Het lastigste wordt misschien nog wel het kiezen uit het enorme aanbod. Neem gerust contact met me op als je vragen hebt, of voor leuke tips!

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een welkomstkado!