Recept voor drankjes met fruit

Drankjes met fruit

Met drankjes met fruit kun je op een feest ook iets gezonds te drinken aanbieden. Je bepaalt zelf hoe gezond precies: als jij er een scheut alcohol aan wilt toevoegen, dan kan dat natuurlijk. Het is echter niet nodig, ook zonder zijn deze drankjes al heel lekker en leuk (en gezonder)!

Verschillende keuzes in ‘fruit’

Fruit geeft een drankje een heerlijke smaak. Als het voor jou allemaal even heel snel en makkelijk moet, kun je kiezen voor een fruitige ongezoete ‘aanmaaklimonade’, bijvoorbeeld biologisch cranberrysap. Of voor ongezoet troebel appel- of perensap, wat je in versgeperste en verder onbewerkte vorm kunt kopen bij vele fruitboeren. Het is echter verser en nog veel lekkerder om zelf (rijp) fruit te pureren en in je drankje te verwerken.

Het fruit sprankelt eruit

Wat je keuze voor water betreft, kun je ook variëren. Naast gewoon water, kun je ook kiezen voor water met een bubbeltje. Voor een heftig bubbeltje ga je voor ‘spa rood’, voor een iets subtieler effect is ‘spa Marie Henriëtte’ of iets vergelijkbaars geschikt. Of voeg toch iets alcoholisch toe, zoals prosecco of cider. Beide ook heerlijk met fruit, wel minder gezond!

Ingrediënten drankje 1

  • Water
  • Aardbei (gebruik er ook 1 om je glas mee te versieren)

Ingrediënten drankje 2

  • Water
  • Mango

Bereidingswijze

Maak het fruit klein (in je keukenmachine, blender, slow juister, met een staafmixer of door er woest op te slaan… leef je uit!) en voeg het toe aan het water. Je kunt het eventueel ook door een zeef persen, dan houd je de pulp achter (die kun je gebruiken in je yoghurt of gebak). Easy peasy!

Variatietips

  • Framboos / bramen / blauwe bessen
  • Komkommer en munt (oké, geen fruit, maar wel lekker)
  • Limoen / citroen / sinaasappel
  • Ananas

Als je het spannender wilt maken, kun je ook eens iets uitproberen met ingrediënten als gember, spinazie of selderij.

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en makkelijk blijft. Word gezond en blij met VoedjeVrij!