Ananas Senchade (Tea Soda)

Dit recept voor Ananas Senchade (Tea Soda) komt van theesommelier Karin Kamman van Santhee(.nu). Het is een recept voor 1 liter thee soda, wat betekent dat het is gemaakt met bruisend bronwater. Uiteraard zonder suiker of andere kunstmatige zoetstoffen; puur natuur! Eenvoudig te maken met maar een paar ingrediënten, waaronder thee. Zeker het proberen waard!

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 8 gram Sencha (Japanse groene thee)
  • 100 gram superrijpe ananas
  • 1 liter Spa Rood*

* Je kunt ook andere merken bruiswater gebruiken, maar Spa Rood is het meest intens qua bubbels en heeft een lage residue-restwaarde.

Bereidingswijze

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte door en snijd het vervolgens in kleine stukjes.
  2. Ook de ananas snijd je in kleine stukken – van ongeveer een centimeter.
  3. Doe de stukjes vanille en ananas in een kan en laat deze een uurtje staan zodat de vanille al lekker in de ananas kan trekken. Voeg de Sancha toe en daarna het bruiswater: heel voorzichtig, zodat je zo min mogelijk bubbels kwijt raakt.
  4. Laat het geheel een kwartiertje staan en schenk vervolgens de Senchade uit door een zeefje – direct in de glazen.

Feestelijke mogelijkheden

Voor een feestelijk tintje kun je deze verfrissende bubbeldrank in champagneglazen serveren. Je kunt de glazen eventueel ook garneren met een takje munt of een stukje ananas. Gebruik geen citrusvruchten, omdat deze de subtiele smaak van deze Ananas Senchade kunnen overheersen. Dat zou zonde zijn!

Healthy High-Tea idea

Als je een bijzondere en gezonde high-tea wilt organiseren, kun je ook aan dergelijke drankjes denken. Dan bied je immers wat anders aan naast alleen ‘gewone’ thee. Ananas is als verkoelende vrucht voornamelijk geschikt in de (na)zomer, houd daar rekening mee bij je keuze voor andere drankjes.

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en makkelijk blijft. Word gezond en blij met VoedjeVrij!