De Proeverij – Fijn foodtruck festijn

Fijn foodtruck festijn

FoodEvents zijn niet meer weg te denken uit het leven van de lekkerbek.

Het zijn culinaire festijnen van een of meerdere dagen en het zijn er steeds meer. Welke kun je overslaan en welke mag je echt niet missen? Het is jammer als je pas achteraf van je vrienden of collega’s hoort dat ze bij een ontzettend goed event waren. Zeker als ze maar niet uitgepraat raken over die bijzondere burger die ze aten en die fantastische band die er speelde… Daar had jij eigenlijk ook wel heen gewild!

Gelukkig is er nu de rubriek FoodEvents op deze website Je ziet daar de leukste FoodEvents en leest wat ik er goed aan vind. In deze Proeverij alvast 2 tips.

Lepeltje lepeltje

Vanaf 13 mei in Amersfoort t/m 7 augustus in Eindhoven vindt het rondreizende culturele foodfestival Lepeltje lepeltje plaats, in 7 verschillende steden.

Op dit intieme festival geniet je van vers en ambachtelijk eten en drinken, geserveerd uit de mooiste foodtrucks en andere mobiele keukens. Er is voor ieder wat wils; van lichte snack tot heerlijke maaltijd, van vrolijke cupcakes tot malse spareribs. Ook zijn er leuke bands en dj’s die soepele deuntjes draaien, je kunt helemaal los gaan. Op de mooie spullen markt koop je leuke (vaak) vintage producten, daar is een gevarieerd aanbod van creatieve ondernemers. Kinderen kunnen zich ook uitleven; er zijn workshops, knutselhoeken en er is theater.

Dit gratis festival is minder bekend en daardoor minder druk dan bijvoorbeeld het ondertussen internationaal bekende Rollende keukens. Naast Amersfoort en Eindhoven komt Lepeltje lepeltje naar Dordrecht, Utrecht, Apeldoorn, Zwolle en Groningen.

Festival TREK

Vanaf 6 mei in Rotterdam t/m 11 september in Den Haag vindt het bourgondische foodtruck festival TREK plaats, in negen verschillende steden.

Op dit festival kies je in een groot sfeervol openluchtrestaurant van tientallen mobiele keukens voor het lekkerste eten. Van knapperige insecten tot romige desserts; elke smulpaap komt hier aan zijn trekken. Het is een smaak- en vooral sfeervol event, een gezellige belevenis met live muziek en allerlei theatervoorstellingen. Beginnend talent (zang, muziek en theater) krijgt hier een podium. Meer nog dan bij de andere culinaire festijnen is dit een complete middag of avond uit. Met gezellig gezelschap, een happy humeur en lekkere trek zit je hier helemaal goed.

De TREK-karavaan reist naar Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Enschede, Nijmegen, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag. TREK staat in bekende stadsparken. Toegang is gratis, huisdieren zijn niet toegestaan.

Een recept wat op een FoodEvent niet zou misstaan: een smoothie met spinazie en banaan.

 

Extra tip voor je bezoek aan FoodEvents.

Neem een rugzak met daarin een picknickkleedje (met plastic onderkant) mee, want zitplaatsen zijn soms schaars. Wil je ‘licht’ rondlopen, dan volstaat een vuilniszak ook!

Wil je geen FoodEvent meer missen? Kijk dan geregeld op de FoodEvents rubriek op deze website! Ik kom je er graag tegen!

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een welkomstkado!