De Proeverij – Een gezonde snack voor de lekkere trek

Een gezonde snack voor de lekkere trek

Rond 16.00 uur ’s middags heb ik vaak zin in iets lekkers.

Terwijl het nog even duurt voor ik aan mijn avondeten zit. Ik kan dan sterk het gevoel krijgen dat ik even iets kleins moet eten om mijn werk nog af te kunnen ronden. De reclame van (16.00 uur) Cup-a-Soup speelt zelfs slim op zo’n ‘middagdip’ in. De uitdaging is dan niet voor een greep uit de snoeppot te gaan.

Snacken kan ook heel gezond zijn.

Het is logisch dat je een aantal uur na de lunch weer trek krijgt; je lichaam heeft nu eenmaal energie nodig en dat haal je uit je eten. Een greep uit de snoeppot levert je bijna geen energie op, maar wel veel dikmakers zoals suiker en gehard vet. Als je een gezonde snack bij je hebt, voorkom je die slechte keuze. Een stuk fruit met een hand onbewerkte noten is veel beter voor je.

Het is belangrijk dat jij je gezonde snack echt lekker vindt.

Misschien verteer jij fruit niet zo goed en krijg je er een opgeblazen gevoel van. Dan is de verleiding groot om toch voor dat plakje cake van je collega te kiezen. Als je een snack bij je hebt, die nog veel lekkerder is, kun je daarvan snoepen en voelt dat als een traktatie voor jezelf.

Eet je gezonde snack wel rustig en met aandacht op.

Soms heb je het druk en schrok je iets weg terwijl je nog achter je bureau zit en doorwerkt. Dan geniet je er eigenlijk niet van en krijg je er minder een verzadigd gevoel van dan wanneer je er even de tijd voor neemt. Het risico is dan dat je trek alsnog blijft bestaan.

Extra tip: leg je gezonde snack op een andere plek.

Je bent dan verplicht op te staan en je benen te strekken om erbij te komen. Als je dan toch even pauze hebt van je werk, kun je meteen de tijd nemen voor het opeten van je snack.
Een gezonde snack voor de lekkere trek voorkomt dat je iets eet wat eigenlijk niet zo goed voor je is. Koekjes en snoep zijn dikmakers door de verkeerde suikers en vetten die erin zitten. Een lekkere gezonde snack zorgt voor energie en een goed gevoel over jezelf!

Probeer eens dit recept voor nuttige notenrotsjes. Héél verzadigend!

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een welkomstkado!