Recept voor smoothie spinazie – banaan

Recept voor smoothie spinazie - banaan

Een drankje wat op een FoodEvent niet zou misstaan, deze heerlijke smoothie spinazie – banaan. Er zijn zelfs vaak meerdere foodtrucks of stands of FoodEvents van waaruit ze smoothies verkopen. Heerlijk en dorstlessend. En meestal ook gezond!

Gezond en goed te verteren

Deze smoothie is gezond door de lekkere groenten, maar ook omdat je eiwit en een beetje plantaardig vet toevoegt. Dat maakt dat de smoothie je eerder een verzadigd gevoel geeft en je hem beter verteert.

Sowieso is een smoothie met veel groenten en fruit een weldaad voor je gezondheid. Door de vele vitamines, mineralen en ook de vezels. Je darmen zijn gek op vezels en je huid houdt van de stoffen zoals chlorofyl in de vruchten. Je drinkt eigenlijk een vloeibaar vitaminebommetje.

Verwarmende gember

Een smoothie kan snel heel verkoelend werken in het lichaam. Waardoor je het dus eerder koud krijgt, maar ook ‘koudheids’klachten kunt ontwikkelen. De gember helpt daar tegen: gember werkt sterk verwarmend. De kaneel overigens ook. Kaneel is daarnaast een soort natuurlijk ‘conserveringsmiddel’. Waardoor je wat langer over een festival kunt rondlopen met deze smoothie in je hand.

Ingrediënten voor smoothie spinazie – banaan

  • schone, verse spinazie (2 flinke handen)
  • banaan (een grote rijpe)
  • blauwe bessen / rozijnen (een handje) (hoeft niet, mag)
  • verse gember (ongeveer 1 cm)
  • het sap van ½ citroen
  • verse koriander (een handje) (hoeft niet, mag)
  • pindakaas  (1 flinke eetlepel)
  • plantaardige, ongezoete melk (bv. amandelmelk)
  • olie (een flinke scheut van bv. lijnzaad, walnoot of olijf)
  • kaneel (een flinke snuf)
  • zeezout (een klein snufje)
  • kurkuma (naar smaak, het is erg gezond!)

Bereiding van smoothie spinazie – banaan

1.    Schil en rasp de gember, pers ook de citroen uit.
2.    Doe vervolgens alles in de blender.
3.    Als je van ‘dun’ (vloeibaar) houdt, voeg dan extra ‘melk’ toe.

Geniet van deze heerlijke smoothie!

 

Voor meer leuke recepten: klik HIER!