Restaurant Blij in Den Haag

Restaurant Blij in Den Haag

>>>LET OP: Restaurant Blij heet nu Restaurant De Kade. De vorige eigenaar die hier nog op de foto staat, is op reis gegaan met zijn gezin. Het ‘nieuwe’ restaurant is ook heel goed, vegetarisch en nog steeds schitterend gelegen. Onderstaande informatie is echter niet meer allemaal van toepassing!<<<

 

In restaurant Blij in Den Haag (Dunne Bierkade 1A) kun je terecht voor lunch en diner.

In een monumentaal pand aan de gracht geniet je van erg lekker biologisch eten. Ik sprak er Bram Wooning die samen met zijn vrouw Martine eigenaar is. Een aantal jaar geleden kwamen ze dit lege pand met horecavergunning tegen. Beiden zijn hoog opgeleid en houden van reizen, maar konden hun passie voor eten niet langer negeren en begonnen daarom dit restaurant.

Voornamelijk vanwege het dierenwelzijn kiezen ze voor biologisch.

Gasten moeten een prettig gevoel hebben bij het vlees dat ze eten, en natuurlijk smaakt het ook beter.

Overdag kies je in dit restaurant van de lunchkaart verschillende vegetarische en niet-vegetarische broodjes, een gezonde verse soep of (door jezelf samengestelde) salade. Wij aten er een heerlijke salade, om je vingers bij af te likken! Zelf samenstellen is natuurlijk helemaal geweldig, geef je creativiteit de ruimte! Voor het diner is er een chef die in Franse stijl kookt. Het principe is hier shared dining; het delen van gerechten, ervaringen en producten staat centraal.

Alles in het pand is zelfgemaakt; de tafels, de kastjes, et cetera.

Hout en stenen sprokkelden ze bij elkaar in Den Haag, alle materialen zijn gerecycled. Een vriend van Bram en Martine is meubelmaker. Het geeft dit pand een unieke sfeer.

In de zomer is er een groot terras voor ongeveer 50 personen in de zon aan het water van de gracht. Er heerst dan een gezellige drukte op dit niet zo bekende, maar prachtige stukje Den Haag.

Extra mogelijkheden van deze mooie plek.

Dit restaurant is beschikbaar voor borrels, bedrijfsuitjes, verjaardagen en voorzien van gratis WiFi biedt het een ‘flexibele werkplek’. Ook is de eerste verdieping op afspraak beschikbaar voor vergaderingen en netwerkbijeenkomsten. Misschien organiseer ik voor VoedjeVrij hier wel een keer een workshop!

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een welkomstkado!