Recept voor eiersalade
Maak met dit recept voor eiersalade een gezond en ‘volvet’ smeersel. Lekker op een zelfgemaakte cracker, zelfgekocht brood of als bijgerecht bij je diner!
Dit recept voor eiersalade bevat eieren van loslopende kippen met hele gezonde vetzuren (omega 3). Wees niet bang voor cholesterol, dat is een hardnekkig fabeltje. Een keer in de zoveel tijd steekt het weer de kop op, maar je kunt het echt negeren.
Je hoeft ondertussen ook niet bang meer te zijn voor enge stoffen. Wil je helemaal zeker zijn van je zaak, ga dan zelf naar de (bio)boer en vraag hem naar de middelen die hij gebruikt. Lees ook deze Proeverij over de bio-boer.
Volle producten verhogen je kans op een slank lichaam.
Je lichaam kan volle producten namelijk beter verteren en uitscheiden dan halfvolle of magere. De bewerkingen die voedselfabrikanten moeten doen om een (van nature altijd) vol product in plaats daarvan halfvol of mager te maken, maken dat product minder herkenbaar voor je lichaam. Het weet dan vaak niet goed wat het binnen krijgt en wat het ermee moet. Soms slaat het dan maar die onherkenbare delen van dat product op in je vet, niet goed voor je lijn! Meer lezen kan hier.
Ingrediënten
- 2 eetlepels volle yoghurt (eventueel, weglaten bij zuivelallergie)
- 4 eieren (bij voorkeur biologisch)
- 1 rode paprika (1/2 potje zongedroogde tomaten kan ook)
- handje verse bieslook (peterselie kan ook, desnoods gedroogd)
- olijfolie (flinke scheut)
- scheutje tamari (= een sojasaus, beetje bouillonpoeder kan ook)
- ketjap manis (ook een scheutje)
- scheutje citroensap
- snufje zout (bij voorkeur zeezout, kruidenzout kan ook)
- flinke snuf peper
- snufje kerrie (eventueel)
- flinke snuf kurkuma (eventueel)
- garnering, bijvoorbeeld tuinkers (of nog wat peterselie)
Bereiding
- Kook de eieren (ongeveer 6 minuten) en laat ze afkoelen.
- Snijd ondertussen de paprika en bieslook fijn.
- Snijd de eieren in stukjes en voeg alle ingrediënten bij elkaar.
- Voeg (bij het opdienen) de garnering toe.
Voor meer leuke recepten: klik HIER!