De Proeverij – Feestelijk gezonde desserts

feestelijk gezonde desserts

Lekker eten tijdens feestelijke dagen is voor de meeste mensen een must. Na een copieus diner van meerdere gangen hoort daar vaak ook een toetje bij. Wil je dit jaar nu eens zonder opgeblazen buik zulke gezellige dagen afsluiten? Kies dan voor feestelijk gezonde desserts!

Verleidelijke ongezonde opties

Het is verleidelijk tijdens feestelijke dagen te gaan voor snel en makkelijk, zeker als het om het dessert gaat. Je hebt al genoeg aan je hoofd en je op het diner al uitgesloofd. De supermarkten lonken met prachtige kant-en-klaar desserts of andere ongezonde oplossingen. De magazines en kookboeken lopen over van de mooi vormgegeven maar suikerrijke toetjes. Op de televisie barst het ook van de schitterende maar niet zo darmvriendelijke mogelijkheden.

feestelijk gezonde desserts quote

Verantwoorde gezonde keuzes

Als je dit jaar na een groots diner niet uitgeteld op de bank wilt liggen, maak je liever verantwoorde gezonde keuzes. Voor het diner is die keuze reuze, voor feestelijk gezonde desserts kan dat uitdagender zijn. Of dat lijkt vooral zo, want uiteindelijk is het gelukkig best makkelijk. Met de 3 stappen uit dit artikel hoef jij nooit meer te roepen “Nu ga ik echt alleen nog maar gezond eten”. Want dat deed je al! Vol energie je hele jaar door!

Feestelijk gezonde desserts – 3 stappen plan

Stap 1: Fruit Kies voor natuurlijke ongeraffineerde suikers en maak jouw feestelijk gezonde desserts zoet met fruit. Gedroogd fruit, zoals dadels en rozijnen, maar ook vers fruit is heerlijk zoet.

Stap 2: Vezels Maak je dessert vezelrijk, zodat je erop moet kauwen (fijn voor je darmen) en het sneller vult. Dan eet je er niet makkelijk te veel van omdat je eerder je verzadingsgevoel bereikt.

Stap 3: Eiwitten Gebruik plantaardige eiwitten, zoals kokosyoghurt. Niet alleen omdat dat rustig is voor je darmen na al het dinergeweld, maar ook vanwege het milieu (een mooie gedachte!). Met deze 3 stappen kun je volop aan de gang en alle kanten op. In het recept zie je een duidelijk voorbeeld, wat je helemaal kunt aanpassen naar wens. Eet gezond, leef gezond, blijf gezond! Op naar een gezond jaar!

Ga je binnenkort eten bij vrienden of familie en hoop je op gezonde lekkernijen? Zorg dan dat ze zich inschrijven op De Proeverij, zodat ze het e-book vol recepten ontvangen!

feestelijk gezonde desserts receptRecept voor Fruitige feest parfaits 
Een feestelijk gezond dessert serveren lastig? Welnee! Deze fruitige feest parfaits zet je binnen een kwartier op tafel en zien er schitterend uit. Bovendien kun je er alle kanten mee op, dat is makkelijk als je gasten met verschillende wensen krijgt.

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een geweldig e-book cadeau!

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en lekker blijft.