Recept voor linzenpasta met groenten en ricotta

Recept voor linzenpasta met groenten en ricotta

Met dit recept voor linzenpasta met groenten en ricotta eet je supergezond! Een goed voorbeeld van voeding als ‘medicijn’. Je verhoogt je hoeveelheid groenten alleen al doordat je linzenpasta eet i.p.v. pasta van tarwe of spelt.

Ook kun je allerlei extra (groenten)toevoegingen doen, waarmee je de pasta nog gezonder maakt. Daarnaast eet je geen vlees maar (jonge) kaas, wat weer beter is voor je zuur-base balans.

Peulvruchten voor de gezondheid

Je zult niet de enige zijn die het soms lastig vindt peulvruchten op het menu te zetten. Terwijl ze toch zo gezond zijn: bomvol eiwitten, vitaminen en mineralen. Als je ze ‘gewoon’ niet lekker vindt of niet zo makkelijk toevoegt, kies dan voor linzenpasta of voeg ze toe aan je gezonde baksels. Lekker en makkelijk!

Ingrediënten

  • linzenpasta (ongeveer 300 gram)
  • aubergine (een flinke, bij voorkeur biologisch)
  • spinazie (ongeveer 150 gram) (rucola kan ook) (bij voorkeur biologisch)
  • rode wijnazijn (ongeveer 2 eetlepels)
  • olijfolie (ongeveer 2 eetlepels)
  • peper en zout naar smaak
  • ricotta (ongeveer 150 gram)
  • puntpaprika (optioneel, een of twee, zoveel je lekker vindt en een gewone kan ook)
  • tomaten (optioneel, twee of meer, zoveel je lekker vindt)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was ondertussen de aubergine en kook die (in zijn geheel) in dezelfde pan mee of in een andere pan – ongeveer 5 minuten. (Als je van gegrilde aubergine houdt, is dat ook prima. Snijd de aubergine dan in plakken en gril ze.)
  2. In de tussentijd kun je de spinazie goed wassen en uit laten lekken. Als je tevens de paprika en tomaten wilt toevoegen, kun je ook die nu goed wassen en drogen.
  3. Giet de pasta af. Koel de aubergine af met koud water, zodat je die in kleine stukken kunt snijden zonder je vingers te branden.
  4. Hussel alle ingrediënten, behalve de ricotta in een flinke schaal door elkaar en garneer met de ricotta.

 

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een welkomstkado!

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en makkelijk blijft. Word gezond en blij met VoedjeVrij!