De Proeverij – Liefdevol met fruit

liefdevol met fruit

In de winter staat je weerstand onder druk en ligt een verkoudheid op de loer. Er zijn minder verse producten dan in de andere seizoenen om je te helpen. Voor sommige dingen ben je zelfs aangewezen op de vriezer. Hoe zorg je bijvoorbeeld liefdevol met fruit voor jezelf?

Lokaal en uit het seizoen

Je weet dat verse producten zoveel mogelijk uit het seizoen en uit de buurt komen. In de winter is dat een flinke uitdaging, zeker als je gevarieerd wilt blijven eten. Ben je daarnaast ook fan van Oosterse leren zoals de Traditioneel Chinese Voedingsleer of Ayurveda? Dan eet je liever niet al te vaak iets uit de vriezer, omdat dat je lichaam te veel afkoelt. En nu?

Vriezer versus variatie

Producten uit de vriezer werken verkoelend, maar daar staat tegenover dat je wel meer kunt variëren. En variatie is een toverwoord als het gaat om de verschillende vitaminen en mineralen, die je nodig hebt om je weerstand te boosten. Vooral als het gaat om variatie in je lokale fruit, kun je in de winter bijna niet om de vriezer heen.   liefdevol met fruit quote

Liefdevol met fruit

Februari is de maand van de liefde. Wees daarom extra lief voor de mensen om je heen, maar ook voor jezelf. Zeker als je je goede voornemens al een beetje bent vergeten, is dit het moment jezelf een boost te geven. Verwen jezelf liefdevol met fruit, desnoods uit de vriezer. Gun jezelf een lekker warm ontbijt met mooi rood fruit of lunch met een fruitige smoothie. Zorg goed voor je darmen en daarmee voor jezelf met voldoende vitaminen, mineralen en vezels. Dus eet gevarieerd (groente en) fruit. Dan ga jij straks fluitend het voorjaar in!

Wil je meer weten over het boosten van je weerstand met een gezonde leefstijl en voeding? Vraag dan het online individueel voedingsadvies aan! ontbijtpannenkoeken met fruit

Recept voor Ontbijtpannenkoeken met fruit Je eerste maal van de dag wil je zo gezond en lekker mogelijk maken. Met veel verschillende vitaminen, mineralen en voldoende vezels, zodat je er lang op kunt teren. Deze ontbijtpannenkoeken met fruit helpen je goed op weg!

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een geweldig e-book cadeau!

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en lekker blijft.