De Proeverij – Fijn voor je brein voeding

fijn voor je brein voeding

Wat is fijn voor je brein voeding? Op welke manier zet je nog even een tandje bij, nu de eindstreep in zicht is? Hoe help je jezelf met de ‘laatste loodjes’ nu betere omstandigheden er eindelijk aan lijken te komen? Gezonde voeding helpt je ‘gezond te denken’! 

De laatste donkere dagen

Het blijft steeds langer licht en de lente is in zicht. Omdat het echter nu nog winter is, is het buiten alsnog best koud en bij vlagen bijzonder regenachtig. Daarnaast zijn de gevolgen van corona groot. Voor veel mensen zelfs zo groot, dat ze ten prooi vallen aan sombere gedachten. Zichzelf moeilijk kunnen motiveren om even buiten een rondje te lopen. En al helemaal geen zin hebben hun eetpatroon te veranderen.

De hersen-darm-as

Terwijl gezonde voeding -naast een gezonde leefstijl- enorm kan helpen om je weer gelukkig te voelen. Tussen je darmen en je hersenen loopt namelijk de hersen-darm-as, die de communicatie tussen die twee verzorgt. Hoe gezonder je eet, hoe gezonder je darmen en hoe beter je brein kan functioneren. Ook in de aanmaak van hormonen die voor fijne gevoelens zorgen. Alleen dat al maakt het essentieel om gezond te eten!

quote fijn voor je brein voeding

Fijn voor je brein voeding – 3 tips

Tip1: eet genoeg gezonde vetten. Je brein bestaat voor 60% uit vet en heeft daarom genoeg gezonde vetten nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Je wilt daarbij vooral op je omega 3 vetzuren inname letten. Die vetzuren zitten in vette vis (zalm, haring, makreel, sardines en tonijn), algen, pistache, cashew-, pecan-, en walnoten, lijn-, chia- en hennepzaad.

Tip 2: zorg voor vitaminen en mineralen. Vooral magnesium (het ‘anti-stress mineraal’) en vitaminen B zijn voor je brein heel belangrijk. Magnesium is nodig voor goede communicatie via de zenuwen en voor de aanmaak van hormonen. Vitaminen B maken een groot verschil voor je geheugen. Eet (bij voorkeur biologische) groenten en fruit om aan beide te komen.

Tip 3: vermijd verstorende stoffen. Voeding van een hoge kwaliteit heeft ook een hoge voedingswaarde. De beste kwaliteit krijg je van verse, zo onbewerkt mogelijke voeding, dus zonder toevoegingen die vaak verstorend werken. Bij wijze van spreken ‘zoals het in de natuur voorkomt’, niet uit een pakje of zakje dus en vooral zonder E621 en E951

Houd je hersenen gezond en jezelf gelukkig met ‘fijn voor je brein voeding’. Hoe langer je gezond eet en leeft, hoe beter je je zult voelen!

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd naar gezonde recepten die je zelf niet had bedacht? Voor slechts 29,50 euro krijg je er 36 in een heel handig schema!

biet-en-choco cakejesRecept voor smeuïge biet-en-choco cakejes Deze smeuïge biet-en-choco cakejes  zijn fijn voor je brein omdat ze gezond zijn door de toevoeging van rode biet en gezond vet. Biet die je overigens helemaal niet meer proeft zodra je de cakejes gebakken hebt!

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een geweldig e-book cadeau!

 

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en lekker blijft.