De Proeverij – Een sfeervol winterfeest

sfeervol winterfeest

Hoe beleef je dit jaar een sfeervol winterfeest? Waarschijnlijk vier je de bijzondere dagen anders dan anders, dus hoe maak je er alsnog iets speciaals van? Met heerlijke hapjes, volop aandacht en wat weg te geven? Laat je verrassen door tips die passen bij elke smaak!

Gevoel van eenzaamheid

Misschien kies jij er dit jaar voor tijdens de feestdagen met minder mensen samen te zijn dan voorheen. Omdat je het risico nog te groot vindt, of omdat sommige van je naasten ziek zijn. Terwijl je tijdens deze bijzondere tijd van het jaar normaal gesproken anderen juist extra opzoekt. Dat kan je een gevoel geven van eenzaamheid of een ‘sterk gemis’. Zelfs als je het in kleine kring alsnog gezellig maakt.

Samenzijn op afstand

Om toch een soort samenzijn (op afstand) te creëren, kun je verschillende dingen doen. Kook om de beurt een feestelijk gerecht voor meerdere personen en lever dat steeds bij elkaar af. Zet de video aan en eet online ‘samen’ of bespreek wat je er lekker aan vond. Of koop alleen de ingrediënten en hang die samen met het recept bij iemand aan de deur. Lief en handig als iemand zelf even niet het huis uit kan.

Een sfeervol winterfeest Loesje

Hetzelfde kun je doen met feestelijke versieringen voor in huis. Stel bijvoorbeeld een ‘doe-het-zelf kerstkaarten pakket’ samen met voorbeeldillustraties en stiften en vraag om foto’s van het resultaat. Of maak een (digitale) adventskalender waarin je elke dag een momentje liefde of aandacht aan de ontvanger weggeeft. Met vakjes als “Vandaag app ik je een gekke foto van mij” of “Vanmiddag bel ik je om even bij te kletsen”.

Heerlijke hapjes voor een sfeervol winterfeest

Wat is er feestelijker dan ontbijten met… koek! Op de site staat een kruidig koek ontbijt (vegan), waar je -als je het recept volgt- genoeg van hebt om ook wat weg te kunnen geven. Er zit wat ongeraffineerde suiker in. Die hoeveelheid kun je verlagen als je de koek nog gezonder wilt maken of niet zo van zoet houdt. De koek is gluten- en zuivelvrij, wat hem geschikt maakt als ontbijt. Of als lekkere snack of toetje… Serveer hem met de gezonde slagroom uit het gratis e-book* voor extra feestelijkheid!

kruidig koek ontbijt

Nog zo’n feestelijk gerecht en makkelijk te bewaren en uit te delen, is kastanjesoep (zie de link naar het recept verderop). Kastanjes zijn dit seizoen volop te verkrijgen en lekker gezond. Als je er daarnaast in het bos een paar raapt (dat mogen dan ook wilde zijn), kun je er de tafel leuk mee decoreren. Stijlvol en helemaal passend bij je gerecht! Serveer de soep naast de hartige rauwkostsnack uit het gratis e-book* voor een interessante warm-koud combinatie. Geniet van een sfeervol winterfeest dat je dit jaar helemaal inricht zoals dat bij jou past. Zoek elkaar op waar en hoe dat kan en geniet van allerlei leuks en lekkers. Fijne dagen!

*Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd naar gezonde recepten die je zelf niet had bedacht? Schrijf je in op De Proeverij en ontvang het gratis e-book! Of boek het online voedingsadvies!

kastanjesoepRecept voor kastanjesoep Een heel feestelijk gerecht en makkelijk te bewaren en uit te delen, is kastanjesoep. Kastanjes zijn dit seizoen volop te verkrijgen en lekker gezond. Serveer de soep naast de hartige rauwkostsnack uit het gratis e-book voor een interessante warm-koud combinatie.

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een geweldig e-book cadeau!

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en lekker blijft.