Corona gooit roet in het eten als je een ‘groot feest’ op de planning had staan. Bruiloften, jubilea, festivals; ze worden flink aangepast of zelfs helemaal afgezegd. Toch zijn er gelukkig nog best wat verantwoorde mogelijkheden. Hoe vier je feest tijdens corona?

De (on)mogelijkheden van feest tijdens corona

Natuurlijk is het rot dat grote feesten niet door kunnen gaan zoals ‘normaal’. Met elkaar op anderhalve meter afstand iets vieren is immers sowieso minder intiem. Wanneer je normaal gesproken iemand zou knuffelen of een hand zou geven, kan dat nu niet. Toch is het belangrijk wel van alles te blijven ‘vieren’. De liefde in de vorm van een bruiloft, dat je al 5 jaar samen bent, dat je vriendin 40 is geworden, et cetera. Voor een gevoel van verbondenheid is het namelijk juist erg belangrijk dat je bij zulke mijlpalen stilstaat.

 

feest tijdens corona

Creatieve oplossingen voor feest tijdens corona

Om toch een feest tijdens corona te organiseren, ga je vooral op zoek naar creatieve oplossingen. Maak van die zoektocht op zich al een klein feestje. Vraag bijvoorbeeld je beste vrienden om mee te denken onder het genot van een hapje en drankje. Geen idee is te gek; laat iedereen lekker spuien en geniet van wat daar allemaal uit komt. Momenteel is het, juist vanwege corona, bijvoorbeeld helemaal ‘hot’ om gezond eten te serveren op je feest. Met duurzaam (karton of bamboe) wegwerpservies en bestek, zodat je niet allemaal hetzelfde hoeft aan te raken. Ook lange -op afstand- wandeltochten in het bos of op het strand komen vaker voor, voor de weerstand. Met zelf meegebrachte lekkernijen. 

Hoe gezonder, hoe beter

Om je feest echt coronaproof te maken, geldt ‘hoe gezonder, hoe beter’. Naast de geldende richtlijnen bereik je dat vooral met voeding en beweging. Gelukkig zijn daar legio mogelijkheden in. Denk aan:

  • Dansen! Plak stickers of tape op de vloer om de afstand (ruim) te waarborgen en nodig je gasten uit tot de meest feestelijke vorm van bewegen.
  • Stippel een kortdurende wandelroute uit vlakbij jouw feestlocatie. Stuur die naar al je gasten, zodat ze tijdens jouw feest even een gezond luchtje kunnen scheppen.
  • Geef een sportieve draai aan je feest. Maak er een ‘boswandeling met picknickmanden’, een ‘surfen op het strand’ of een ‘fietstocht in de duinen’ feest van. 
  • Serveer gezond feestvoer. Veel non-alcoholische cocktails (mocktails), weerstand boostende hapjes, hippe groenten- en fruitsapjes, etc. Leuk en lekker!

feest tijdens corona

Blijf genieten van wat wel kan

Het is misschien af en toe verleidelijk om je hoofd te laten hangen, maar blijf vooral genieten van wat wel kan. Jouw vrienden en familie wensen je nog steeds een leuk feest toe, ook al gaat het er nu anders aan toe. Wees blij dat jullie elkaar kunnen zien en toch samen iets te vieren hebben. Focus op alle lichtpuntjes en maak er alsnog een topfeest van!

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd naar gezonde recepten die je zelf niet had bedacht? Schrijf je in op De Proeverij en ontvang het gratis e-book!

sangria zonder alcoholRecept voor sangria zonder alcohol
Sangria is een van de meest favoriete zomerse feestdrankjes. Alcohol is echter niet heel bevorderend voor de weerstand. Dus hoe maak je heerlijke sangria zonder alcohol? Zodat je deze zomer toch een héél feestelijk drankje kunt serveren?  

 

 

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een geweldig cadeau!

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en lekker blijft.