Recept voor zuurkool met kip

Recept voor zuurkool met kip

Een lekker recept voor zuurkool met kip, met zoete rozijnen en heerlijke kruiden.

Zuurkool is een supergezond ingrediënt. Omdat het gefermenteerd is, is het namelijk heerlijk voer voor je darmen. De bacteriën die daarin leven, houden enorm van dit soort voeding. En als je darmen blij zijn, beïnvloed je ook je ‘hoofd’ op een positieve manier.

Daarnaast zijn de kruiden en specerijen in dit zuurkool met kip gerecht heel goed voor je. Verse kruiden leveren je allerlei vitamines en mineralen. Specerijen zijn heerlijke smaakmakers, waardoor je geen ongezonde toevoegingen hoeft te gebruiken.

Als je vegetarisch wilt eten, kun je de kip vervangen door een kaassoort. Mocht je zelfs liever vegan eten, dan kun je kiezen voor bonen. In dit gerecht is een boon met een stevige bite en smaak extra lekker, bijvoorbeeld de kidneyboon. Tempeh is echter ook een prima optie, kies dan wel voor een stevig gemarineerde versie (of marineer het zelf).

Ingrediënten

•    500 gr zuurkool
•    200 gr aardappel
•    ui (1 flinke)
•    1 appel
•    handje rozijnen
•    ongeveer 1 kg kip (bij voorkeur biologisch)
•    roomboter
•    olijfolie
•    laurierbladeren (ongeveer 2 stuks)
•    kruidnagels (2 stuks)
•    2 takjes tijm
•    1 bosje bieslook
•    water (1 dl)
•    scheut (noten)melk
•    zout
•    peper

Bereidingswijze van zuurkool met kip

  1. Snijd eerst de kip in gelijke stukken en bak ze in roomboter goudbruin aan alle kanten (in een flinke pan, waar je ook een deksel voor hebt).
  2. Snipper vervolgens de ui, snijd de appel in kleine stukken en bak ze (in een andere pan).
  3. Voeg dit baksel daarna toe aan de kip. Voeg ook de zuurkool, laurierbladeren, kruidnagels, tijm en het water toe. Laat dit alles ongeveer 30 minuten stoven (deksel op de pan).
  4. Kook ondertussen de aardappelen gaar in water met wat zout.
  5. Giet ze af en pureer ze met boter en / of olijfolie en (noten)melk. Meng de rozijnen erdoor.
  6. Vis de laurierbladeren, kruidnagels en takjes tijm uit de kip met zuurkool. Strooi er gesneden bieslook over en serveer samen met de aardappelpuree.

 

Voor meer leuke recepten: klik HIER!