Recept voor wrap van sla

wrap van sla

Een wrap maak je normaal gesproken met meel van bijvoorbeeld mais of spelt. Doe het eens anders en gelijk heel vezelrijk! Met deze wrap van sla met zelfgemaakte curry bijvoorbeeld. Die ziet er heel bijzonder uit en is lekker gezond.

Geschikt voor lunch en diner

Zo’n wrap is geschikt voor verschillende momenten op de dag. Je kunt hem als lunchgerecht gebruiken, of als diner. Doe er in dat laatste geval wel nog wat bij, zoals zoete aardappel met kokosmelk (eventueel als puree) of quinoa of zilvervliesrijst. Als je al gewend bent om wat gevarieerder te ontbijten, is de wrap zelfs geschikt als ontbijt. 

Deze wrap van sla zit volop groenten en daarmee ook volop vitaminen, mineralen en vezels. Heerlijk voor je darmen en heerlijk voor je gezondheid! 

Ingrediënten

(2 kleine wraps voor 1 persoon)

  • stevige en wat grotere slabladen, bijvoorbeeld van romaine sla
  • tomaten (2 stuks, bij voorkeur biologisch)
  • verse kruiden, zoals koriander of peterselie (ongeveer ½ bos)
  • zonnebloempitten (ongeveer 160 gram)
  • zongedroogde tomaten (ongeveer 150 gram)
  • kruiden naar smaak zoals paprikapoeder en komijn (minimaal een theelepel)
  • chilipoeder of andere pittige kruiden naar smaak (minimaal 2 theelepels)
  • zeewierpoeder, zeezout of kruidenzout naar smaak (minimaal ½ eetlepel)
  • extra vierge olijfolie (bij voorkeur biologisch, 2 eetlepels)
  • water (ongeveer twee eetlepels)

Ook nodig: een blender of keukenmachine. Met een staafmixer of een vijzel plus ‘mankracht’ lukt het uiteindelijk ook, met iets meer moeite. J

Bereiding

  1. Was het slablad en laat het goed uitlekken, of droog het (met een theedoek of slacentrifuge). Ook de (verse) tomaten mag je wassen en drogen. Snijd ze daarna in blokjes. Houd de helft apart, de andere helft gebruik je voor de currysaus. Was tevens de verse kruiden, droog ze en snijd ze fijn. 
  2. Vermaal eerst in de blender de zonnebloempitten en houd ze apart. Doe vervolgens de helft van de tomatenblokjes, alle zongedroogde tomaten, droge kruiden en specerijen, olie en water in de blender. Zorg ervoor dat je tot het een stevige currysaus blendt, met stukjes mag ook. Als je de saus te dik vindt, voeg je extra water toe. Meng er daarna weer de zonnebloempitten doorheen. Laat deze currysaus in de koelkast wat dikker worden.
  3. Leg de slabladeren op een bord en schep de currysaus er overheen. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en fijngesneden verse kruiden toe. Rol het slablad er stevig omheen zodat je een mooie wrap hebt. 
  4. Variatietips: zoals hierboven beschreven is de wrap vegan. Als je niet vegan eet, kun je er voor extra eiwitten stukjes gekookt ei of zelfs biologisch rundergehakt aan toevoegen. Wat geraspte kaas er overheen of blokjes kaas erin is ook lekker. Volop mogelijkheden!

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en makkelijk blijft. Word gezond en blij met VoedjeVrij!