De Proeverij – Wroeten in de aarde brengt geluk

wroeten in de aarde brengt geluk

Zit je regelmatig met je handen in je haar? Daar heeft iedereen wel eens last van. Soms wordt alle drukte in het leven je gewoon even teveel. Weet je wat dan helpt? Die handen juist in de grond stoppen, want wroeten in de aarde brengt geluk!

Steeds meer los van de natuur

In de laatste eeuwen zijn we steeds verder van ‘de natuur’ komen te staan. Kinderen weten niet waar het eten op hun bord vandaan komt en hun ouders zelf soms ook niet. We komen steeds minder buiten omdat we te lang achter onze schermen zitten. Daardoor bewegen we ook te weinig. Terwijl we van nature toch echt bewegende ‘jagers en verzamelaars’ zijn, die zelf buiten hun kostje bij elkaar zoeken.

Bos(ui) en spinazie therapie

De gevolgen hiervan zijn best groot, er zijn heel veel mensen met fysieke en mentale klachten. Misschien voel jij je ook niet helemaal topfit en ben je op zoek naar hoe je dat kunt fixen. Gelukkig hoef je dan niet meteen aan de pillen, maar zijn er allerlei natuurlijke remedies die je eerst kunt uitproberen. Zoals de bos(ui) en spinazie therapie. :)

Verbouw je eigen voer

De bos(ui) en spinazie therapie houdt bijvoorbeeld in dat je vieze handen krijgt. Dat je eens zelf probeert je eigen eten te verbouwen, ook al is dat alleen 1 bosje spinazie. Je mag heus klein beginnen, maar probeer het, want het maakt je gelukkig. Dat is wetenschappelijk bewezen en komt o.a. omdat in de aarde de bacterie Mycobacterium vaccae zit. Die pept je ‘gelukshormoon’ serotonine op. Daarnaast is het tof iets te zien groeien. Bovendien bepaal jíj dan wat je wel en niet als bestrijdingsmiddel gebruikt.

wroeten in de aarde brengt geluk quote

Kalmerende patronen en stoffen

Ook de hort op gaan, naar buiten, hoort bij de bos(ui) en spinazie therapie. Bij voorkeur naar het bos of strand, zodat je je kop kalmeert met de herhalende patronen die je daar vindt. Ook dat is wetenschappelijk bewezen, daar word je als mens rustig van. Niet alleen die patronen, maar ook de stoffen die in een bos in de lucht hangen, zijn goed voor je. Bomen produceren bepaalde stoffen (fytonciden). Die activeren je autonome zenuwstelsel en verlagen zo je bloeddruk. Voilà, minder stress!

Wroeten in de aarde brengt geluk

Wellicht ten overvloede, maar voor de zekerheid: de tuin of het bos in doe je het beste zonder muziek, een vriendin of andere afleiding. Wroeten in de aarde brengt geluk, zo lang je het zo rustig en natuurlijk mogelijk doet. Dus luisterend naar de tsjilpende vogels en zoemende bijen, want ook dat kalmeert je. Houd het simpel en wroet zo vaak mogelijk!

Nog steeds met je handen in je haar? Via een individueel advies help ik je graag! Je krijgt ruim drie kwartier lang mijn onverdeelde aandacht. En heel veel specifieke tips die je meteen kunt toepassen. Mail me gerust als je interesse hebt of lees er eerst meer over.

wroeten in de aarde brengt geluk smoghurtRecept voor Drinkbare groene smoghurt

Het is superleuk om zelf groenten, fruit en kruiden te kweken en die vervolgens op te eten. Je slaat twee vliegen in 1 klap, je wroet lekker met je handen in de aarde en je eet onbespoten gezond. Probeer bijvoorbeeld eens deze drinkbare groene smoghurt (smoothie yoghurt).

 

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een geweldig e-book cadeau!

Over mij

groente in tas op trap

Met VoedjeVrij leer ik jou via mijn voedingsmail, in workshops, trainingen en interactieve lezingen wat echt gezonde voeding is. Passend bij jouw lichaam en spijsvertering. Ik bied je vooral ‘hapklare brokken’ aan, zodat het leuk en lekker blijft.De