Recept voor zomerse stamppot

Recept voor zomerse stamppot

Voor het leeg eten van je koelkast vóór je op vakantie gaat: een recept voor zomerse stamppot! Je maakt deze stamp met allerlei ‘restjes’ en kunt er volop mee variëren. Jij gooit niets meer in de kliko!

Ingrediënten

  • Knolgroenten (bijvoorbeeld aardappel, pastinaak of bataat)
  • Bladgroenten (bijvoorbeeld andijvie, sla of spinazie)
  • Rozijnen (je laatste appel erdoor is overigens ook lekker)
  • Olijfolie en roomboter
  • Bruschetta kruidenmix
  • Bieslook (vers of gedroogd)
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook je knolgroenten gaar.
  2. Snijd ondertussen je bladgroenten klein.
  3. Giet je knolgroenten af en stamp ze grof.
  4. Voeg de bladgroenten en overige ingrediënten toe. Als de bladgroenten niet genoeg slinken, zet je de pan nog even op heel laag vuur (blijf roeren!). Voeg eventueel extra olie toe.

Je kunt hiermee niet alleen je laatste groenten opmaken, maar ook alle restjes die je verder nog hebt. Wij aten onze stamp bijvoorbeeld met een stukje wilde zalm, maar het had ook met wat kip of kaas gekund. Ook noten zijn lekker in zo’n stamp!

Extra tip: wist je dat je kokosmelk kunt bewaren in de vriezer? Giet het bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm, dan heb je meteen kleine porties die je later voor een lekkere soep of curry kunt gebruiken. Dat geldt overigens ook voor tomatenpuree.

Voor meer leuke recepten: klik HIER!