Recept voor roze pannenkoeken

Recept voor roze pannenkoeken

Een gezond, makkelijk en snel ‘kliekjes’ gerecht maak je met dit recept voor roze pannenkoeken. Ook heel geschikt als ontbijt of lunch, voor 2 personen.

We verspillen jaarlijks 50 kg voedsel per persoon.

Voedsel waar nog niets mis mee is. Dat is zonde, dus gebruik deze 10 tips tegen voedselverspilling en maak je pannenkoeken met restjes en (over)rijpe bananen!

Je kunt altijd restjes groenten in pannenkoeken verwerken, zeker als je ze eerst pureert of er alleen het sap uit haalt. Zo krijg je ook kinderen makkelijk aan het eten van meer groenten.

Ook kun je overrijpe producten (vooral fruit) verwerken in pannenkoeken. Bijvoorbeeld erg rijpe bananen, met een volledig bruine schil; die maken je gerecht heerlijk zoet! Dadels zijn zelden te rijp, wel altijd lekker zoet. Op die manier voorkom je meteen dat je suiker gebruikt in gerechten. Ze zijn immers al zoet genoeg door het rijpe fruit.

Ingrediënten

  • 200 ml vocht (ik gebruik kokos-rijsmelk en groentesap met daarin bietensap; voor een zo roze mogelijke pannenkoek maak je het deel groentesap lekker groot)
  • 125 gram meel (mix bv. speltbloem met haver,- maïs,- kokos,- hazelnoot,- of amandelmeel)
  • 50 gram pompoenpitten (of andere zaden of noten naar keuze)
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel Chinese vijfkruiden (of andere kruiden naar smaak)
  • snuf peper en zout
  • vet om in te bakken (ik gebruik kokosvet, maar roomboter is ook heerlijk)
  • beleg naar keuze: bijvoorbeeld basilicumblaadjes, fruit, roomboter en honing, maar ook een hartig beleg zoals bosui met kip of roomkaas met bieslook zijn lekker.

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten (behalve het bakvet en het beleg) in een blender tot een iets dikke maar nog wel vloeibare massa. Als je geen blender hebt, kun je een mixer gebruiken.
  2. Verwarm het vet in een pan (of 2 pannen tegelijk, als je eerder klaar wilt zijn).
  3. Bak je roze pannenkoeken! Zo simpel is het :)

Voor meer leuke recepten: klik HIER!