Recept voor groentefriet

Recept voor groentefriet in krantenpapier

Een heerlijk recept voor groentefriet, misschien wel nog lekkerder dan gewone friet!

Ingrediënten

  • kleine courgettes – 2 stuks (of 1 grote)
  • rode paprika’s – 2 stuks
  • flinke bospeen
  • eieren – 2 stuks
  • amandelmeel – 25 gram
  • kokosmeel – 25 gram (als je beide melen niet hebt of kunt kopen, kun je oud brood heel fijn verkruimelen)
  • paprikapoeder – een theelepel
  • knoflookpoeder – een halve theelepel
  • peper – een halve theelepel
  • zout – een halve theelepel
  • chilipoeder – een kwart theelepel (optioneel)
  • nootmuskaat – een kwart theelepel (optioneel)
  • bakplaat en bakpapier

In het najaar / de winter kun je variëren met bijvoorbeeld pastinaak, erg lekker! Ook knolselderij en koolraap behoren tot de mogelijkheden.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de groenten. Snijd de courgettes in kwarten en verwijder de zachte zaadlijsten. Doe hetzelfde met de paprika’s. Snijd vervolgens alle groenten in gelijke ‘frieten’ (ongeveer een centimeter dik).
  3. Blancheer de groenten ongeveer 2 a 3 minuten in kokend water. Hierdoor blijven ze knapperig. Laat ze even afkoelen en uitlekken.
  4. Kluts ondertussen de eieren. Meng in een andere schaal de melen met de kruiden en specerijen.
  5. Schep de frieten eerst door het gekluste ei en daarna door je zelf gemaakte ‘paneermeel’ voor een smakelijk korstje.
  6. Laat de frieten goed verspreid over het bakpapier op de bakplaat in de oven ongeveer 30 minuten bakken, tot ze krokant zijn. Schep af en toe om voor het mooiste resultaat.
  7. Maak bijvoorbeeld een mooi puntzakje, en serveer hier de frieten in.

 

 Voor meer leuke en heerlijke recepten: klik HIER.