Recept voor champignons met peterselie

Recept voor champignons met peterselie

Recept met verse kruiden: champignons met peterselie

Verse kruiden voegen echt een gezond aspect toe aan je gerecht. Ze zitten vol vitaminen en mineralen. Je kunt ze ook heel makkelijk zelf kweken. Dat scheelt weer voor je portemonnee en bovendien heb je ze dan altijd in huis! Voor de smaak van je gerechten zijn ze tevens van groot belang. Als je bijvoorbeeld minder zout wilt gebruiken, zijn kruiden onmisbaar in je keuken.

Natuurlijk hoef je niet altijd voor vers te gaan. Ook gedroogde kruiden zijn heerlijk en tegenwoordig in allerlei vormen en maten te verkrijgen. Een voordeel van deze kruiden is dat ze lang houdbaar zijn.

Ingrediënten

  • flinke bos verse peterselie
  • champignons
  • (flinke) teen knoflook
  • klont roomboter
  • scheut olijfolie (extra vergine)
  • peper en zout

Optioneel (voor de pastasalade):

  • pasta
  • scheut olijfolie (extra vergine)
  • peper en zout
  • eventueel teen knoflook
  • eventueel scheut vers citroensap

Bereiding

  1. Was de peterselie en schud het water er goed af. Laat verspreid over een schone theedoek drogen (even zacht deppen kan ook helpen).
  2. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in (flinke) stukken. Verwarm een (niet te kleine) pan goed voor op middelhoog vuur. Doe een scheut olijfolie en de champignons in de pan. Laat het vuur constant middelhoog staan. Roer af en toe (niet de hele tijd; de champignons moeten de tijd krijgen even te bakken).
  3. Snijd ondertussen de knoflook heel fijn / doe de knoflook in een knoflookpers.
  4. Zodra de champignons geslonken zijn, wat kleur hebben gekregen en het vocht dat vrij kwam weer verdampt is, voeg je de knoflook, boter, peper, zout en peterselie toe.
  5. Verwarm heel kort mee (maximaal een halve minuut). Het vuur staat nog steeds middelhoog.

Lekker in een simpele pastasalade, heel geschikt als gezond lunchgerecht. Maak de pasta alleen aan met een goede kwaliteit extra vergine olijfolie, peper en zout. Toch liever wat meer smaken? Verse knoflook en een scheut vers citroensap voegen al heel veel toe.

Voor meer leuke recepten: klik HIER!