Restaurant & Brasserie Groen in Groningen

Brasserie Groen

In Restaurant & Brasserie Groen in Groningen (Carolieweg 16-1) lunch of dineer je grotendeels biologisch en eet je veel streekproducten. Het prachtige monumentale pand ligt handig centraal in de binnenstad. 

Ik sprak met de manager Jean-Paul Wu en de chef-kok en eigenaar Michel Wu. Brasserie Groen bestaat als restaurant ongeveer 10 jaar, je kreeg er voorheen vooral maaltijdsalades. Sinds ongeveer 4,5 jaar kun je er -elke dag- terecht voor een gevarieerd en biologisch aanbod. Klanten kiezen steeds bewuster voor bepaalde voeding en biologisch is trendy. Daarnaast delen de Wu’s graag hun ervaringen en mooie producten met hun klanten.

Het aanbod is bewust niet uitsluitend vegetarisch of vegan, maar juist veelzijdig. Op de kaart staan dus ook gerechten met vlees of vis. Met veel streekproducten en rekening houdend met de seizoenen. Bij elke gang heb je zo’n acht a negen keuzes. Leuk om uit zoveel te kunnen kiezen! Je eet drie gangen voor 27,50 euro en vier gangen all in voor 42,50 euro.

Wij aten onder andere een groentetaart met mozzarella, rucola, zongedroogde tomaten en bietencrème vooraf. Een fijn behapbare portie, een waar kunstwerk op het bord en erg lekker. Datzelfde gold voor het trio van vis met mayonaise van blauwe druiven en kroepoek van zeewier. Erg smakelijk! De in eigen stookoven gerookte zalm die ik vervolgens at, was verrukkelijk. Het garnituur was creatief opgemaakt en weer was alles erg lekker. Voor mij is het dessert altijd de kers op de taart. Het trio van chocolade stelde zeker niet teleur, met als leuke verrassing de knetter-parels. Heerlijk met hazelnoot-praliné-ijs. En dat alles geserveerd door de zeer snelle en vriendelijke bediening!

Het sfeervolle pand heeft meerdere verdiepingen, hele grote ramen, mooie verlichting en lekkere zitbanken. In de zomermaanden is er een gezellig terras aan de voorzijde van het pand. De inrichting is ‘warm’ met wat groene aspecten. Hier en daar hangen groene lampen en zijn er groene mozaïektegeltjes. Verder is er een mix van materialen: ruwe steen, leuk behang en metalen elementen. Op een schitterende schouw staan kaarsen en decoratieve takken, voor het raam staan enorme bloempotten. Op tafel vind je echte bloemen; er is duidelijk veel aandacht aan de gewenste sfeer besteed, met succes.

Ik raad je absoluut aan hier te eten als je in Groningen bent. Het heerlijke eten, de sfeervolle inrichting en de vlotte bediening; dat is zelfs een omweg waard!

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een welkomstkado!