Recept voor een ‘andere’ smoothie

Recept voor een 'andere' smoothie

Voor de liefhebbers van ‘iets anders’ hierbij een recept voor een ‘andere’ smoothie. Zo heel gek is het niet, maar als je gewend bent de stronk van broccoli, het blad van venkel, et cetera weg te gooien… dan moet je misschien even wennen!

Je kunt vaak veel meer eten van groenten dan je denkt.

Wist je bijvoorbeeld dat je de stronk van broccoli kunt eten? En het blad, maar ook de ‘stengels’ van venkel? Het lijkt hard, draderig en niet te eten, maar dat is het dus wel!

Eigenlijk is het vooral belangrijk dat je zelf volop experimenteert om te ontdekken wat jij lekker vindt.

Ik help je echter graag op weg met een recept voor een smoothie die ik pas ‘dronk’ en lekker vond. Let op: mijn broccolistronk en venkelstengels waren wel al gekookt, die had ik gewoon meegekookt met de producten zelf. Dat doe ik altijd en daarna houd ik de ‘resten’ apart, soms een paar dagen (in de koelkast) voor ik ze in een smoothie of soep verwerk. Houd hier rekening mee in je planning.

Het is óók belangrijk als je minder goed rauwe groenten en fruit verdraagt om even ‘voor te koken’. Sowieso is dit een smoothie om op te kauwen, wat overigens extra goed is voor je vertering!

Er zijn dus nog volop variaties met andere groenteresten mogelijk.

Denk bijvoorbeeld ook aan de steeltjes van spinazie, de kontjes van bieten, de schillen van (goed gewassen) appels, peren en ander fruit, et cetera. Experimenteer en leer!

Ingrediënten

  • een lekker rijpe mango (hij mag zelfs al hier en daar een bruin plekje hebben!)
  • de stengels en het blad van 1 venkel (gekookt / geblancheerd)
  • de stronk van 1 broccoli (gekookt)
  • kokosmelk (of amandelmelk of water)

Ook nodig: een blender of keukenmachine

Bereidingswijze

  1. schil de mango, verwijder de pit en snijd in (grove) stukken
  2. ‘schil’ de broccolistronk en snijd de venkelstengels in stukken
  3. doe alles in de blender en blend tot een gladde smoothie (je kiest zelf hoe veel vocht je toevoegt)

Voor meer leuke recepten: klik HIER