Recept voor Pompoensoep

pompoensoep

Een heerlijk en tamelijk eenvoudig recept voor pompoensoep. Lekker verwarmend bijvoorbeeld in de herfst en je hoeft er niets van te verspillen, want je kunt het invriezen.

Aan deze soep kun je ook nog allerlei kruiden als natuurlijke smaakmakers toevoegen.

Dat is tevens heel gezond voor je; kruiden zitten immers bomvol goede stoffen. Bij het wisselen van de seizoenen, als je weerstand lager is, is dat best aan te raden. Zelf voegde ik er onlangs bijvoorbeeld wat fijngesneden rozemarijn aan toe, omdat ik dat nog in de koelkast had liggen. Maar ook tijm en basilicum kun je toevoegen aan dit recept voor pompoensoep.

Ingrediënten

  • 2 flinke uien
  • minimaal 2 tenen knoflook
  • ongeveer 1 cm. verse gember (meer kan ook, als je er van houdt)
  • 2 eetlepels vet (in dit recept bij voorkeur kokosvet of olijfolie)
  • 4 kardemom zaden (optioneel)
  • 1 mespunt gemalen chilipeper (of andere pittige peper) (optioneel)
  • een theelepel kurkuma (= geelwortel, erg gezond!)
  • 1 stevige pompoen (of 2 kleine; ongeveer 1 kg)
  • een grote zoete aardappel (of 2 kleine)
  • 400 ml water
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml bouillon (zelfgemaakt of gemaakt van 2 bouillonblokjes)

Bereiding

  1. Snijd de ui, knoflook en gember, terwijl je een soeppan alvast op laag vuur verwarmt.
  2. Fruit de ui in het vet, voeg na enkele minuten de gember en knoflook toe.
  3. Pel de kardemomzaden en kneus ze (bijvoorbeeld in een vijzel).
  4. Voeg de zaden toe, evenals de chilipeper en de kurkuma. Draai je vuur weer omlaag.
  5. Snijd de pompoen in stukken (een biologische pompoen hoef je niet te schillen, alleen grondig te wassen). Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukken.
  6. Voeg alle stukken toe, evenals het water, de kokosmelk en de bouillon.
  7. Laat alles kokend beetgaar worden (ongeveer 10 a 15 minuten). Pureer.
  8. Proef of je de soep zo lekker vindt, voeg eventueel wat kruiden- of zeezout toe.

Voor meer leuke recepten: klik HIER