Recept voor Feestelijke snack wrap met vitamine D

Feestelijke snack wrap met vitamine D

Vitamine D is fijn voor je weerstand en helaas kom je er moeilijker aan tijdens de herfst- en wintermaanden. Vul het dus in ieder geval zoveel mogelijk aan via je voeding, bijvoorbeeld met deze feestelijke snack wrap met vitamine D.

Vitamine D in je voeding

Als je vegetarisch of veganistisch eet, is het een extra uitdaging om via je voeding aan voldoende vitamine D te komen. Dat zit namelijk in hoge doseringen voornamelijk in vette vis. Eieren en paddenstoelen bevatten ook vitamine D, maar veel minder en ook veel minder makkelijk opneembaar. Wees je daar bewust van en kies eventueel voor supplementen. Dit recept voor een feestelijke snack wrap met vitamine D bevat dus ook wat lagere doseringen. Het is wel erg lekker en heel leuk voor de feestdagen!

Variatietips en overige tips

-Er zijn allerlei vegan varianten op (room)kaas te krijgen tegenwoordig, dus sla je slag als je liever geen echte (room)kaas gebruikt.
-Wraps zijn er in verschillende soorten en maten; uiteraard is volkoren beter voor je dan niet volkoren. De varianten met groenten bevatten vaak vrij weinig groenten en zijn meestal niet volkoren, dus lees goed het etiket voor je je keuze maakt.
-Voor de glutenvrije eter zijn er ook glutenvrije wraps te krijgen. Zelf wraps maken of een slablad gebruiken als wrap is ook een leuke optie :)
-Eet je wel vis, dan is (biologische) gerookte zalm een heerlijke toevoeging. Avocado kan ook nog een lekker extraatje zijn.
-Je kunt de wraps in kleine stukjes snijden. Met vrolijke prikkers erin zijn die goed te gebruiken als amuse of snack, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen.

feestelijke snack wrap met vitamine D tussenfoto

Ingrediënten voor feestelijke snack wrap met vitamine D

 • voor 2 personen
 • bosui (1 bosje, bij voorkeur biologisch)
 • spinazie, vers (150 gram, bij voorkeur biologisch)
 • kastanjechampignons (200 gram)
 • knoflook (1 teentje)
 • roomkaas (75 gram, bij voorkeur biologisch)
 • wraps naar keuze (zie variatietips)
 • verse kruiden (optioneel, naar smaak, bij voorkeur biologisch)
 • zaden, pitten en/of geraspte kaas (optioneel, naar smaak)

Bereidingswijze van feestelijke snack wrap met vitamine D

 1. Was (en droog) eerst de uitjes en spinazie en borstel of veeg de champignons schoon. Gebruik voor de champignons geen water, want dan zuigen ze zich vol.
 2. Snijd daarna de uitjes in kleine ringen en snijd of scheur de spinazie in kleinere stukken. Je kunt de hardste stelen heel fijn snijden. Snijd de champignons in mooie plakken en schil en pers de knoflookteen.
 3. Bak in een ruime pan op middelhoog vuur de ui, champignons en (wat later) de knoflook. Voeg vervolgens de spinazie en roomkaas toe en laat even kort pruttelen. De spinazie slinkt al snel, zet dan het vuur uit.
 4. Verwarm de wraps kort zodat ze zacht en flexibel worden. Besmeer ze met het mengsel uit de pan en voeg eventueel verse kruiden, extra zaden, pitten en/of geraspte kaas toe. Rol ze op en zet ze vast met een prikker. Ook koud heel lekker (dus al vooraf te bereiden)!

Om de maand een gratis recept in je mailbox met bijpassende tips voor een gezonde leefstijl? Abonneer je dan HIER gratis op De Proeverij!