Recept voor Quinoa met paksoi, avocado en pijnboompitten

Recept voor Quinoa met paksoi, avocado en pijnboompitten

Dit recept voor Quinoa met paksoi, avocado en pijnboompitten laat een basische rest achter in je lichaam. Vooral als je je lichaam een beetje wilt opschonen, is dit een gezond recept.

We eten tegenwoordig te ‘zuur’.

Dat zorgt voor allerlei klachten in het lichaam. Het is goed voor je als je meer producten eet die een basische rest achterlaten, dan een zure rest. Dat heeft overigens niets met de smaak van voedingsmiddelen te maken. Een citroen bijvoorbeeld smaakt zuur, maar laat een basische rest achter. Je leest er hier meer over.

Ingrediënten

  • 350 gram quinoa
  • 1 rijpe avocado
  • 600 gram paksoi (of verse spinazie)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalotje (of bosje bosui, of kleine ui)
  • 100 gram pijnboompitten (of andere zaden / pitten / noten die je lekker vindt)
  • 75 ml extra vergine olijfolie (of notenolie, niet om in te bakken, alleen koud gebruiken!)
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • een theelepel chilivlokken
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout

Bereiding

  1. Spoel de quinoa schoon in een fijne zeef (of een vergiet met een schone theedoek erin). Breng het daarna met ruim 700 ml water aan de kook. Zet het vuur laag en laat het vervolgens 15 minuten koken. Roer af en toe door. De quinoa neemt (al) het water op.
  2. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en snij in plakken. Doe met (let op) de helft van het citroensap en de helft van de chilivlokken in een kom en laat staan.
  3. Was de paksoi. Snijd in stukken (de witte stengels) en repen (het blad). Hak de knoflook en het sjalotje fijn. Fruit in een wok samen met de overige chilivlokken en het komijnzaad. Roerbak de paksoi door het knoflookmengsel (max. 3 minuten).
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitten kort in een droge (koeken)pan.
  5. Doe in een grote schaal het overgebleven citroensap. Schep de quinoa goed om en voeg dit toe. Voeg ook de paksoi, avocado en geroosterde pijnboompitten toe.
  6. Schenk de olijfolie erover, meng goed en breng op smaak met peper en een snuf zout.

Voor meer leuke recepten: klik HIER!