Smaakvrienden Groenten

Smaakvrienden Groenten

Het boek Smaakvrienden Groenten van meesterkok Angélique Schmeinck koop je voor ongeveer €40.

Dat is een smak geld, maar dit boek is het waard! Het daagt je uit groenten met ingrediënten te combineren, die je zelf niet zo snel zou verzinnen. Je gaat op avontuur en leert op originele wijze smaakaccenten leggen!

Het boek biedt je een methode (met onder andere mindmaps) voor ontzettend veel culinaire inspiratie.

Je komt in een wereld vol smaakcombinaties terecht. Ook combinaties waar je zelf nooit op zou zijn gekomen. Bijvoorbeeld witlof met zeekraal, in plaats van met appel; spannende vrienden in plaats van boezemvrienden (vandaar de titel). Een heel ander ‘kookboek’ dan je gewend bent, je gaat zelf matchen en variëren!

Verwacht niet veel kant-en-klaar recepten, daar gaat het in dit boek juist niet om.

Je leert juist nieuwe bereidingswijzen en ingrediënten toe te passen in je gerechten. En daar word je heel creatief van! Het boek helpt je wel op weg en alles is grondig onderbouwd met volop achtergrondartikelen. Zo is er bijvoorbeeld een uitgebreid hoofdstuk over kooktechnieken en bereidingen, op alfabet. Eigenlijk onmisbaar in elke keuken. Ook de creatief vormgegeven informatie over de cirkel van smaak is ontzettend leerzaam. Daarin herken je de hand van de (meester)kok. 

Zowel voor de professional als voor de liefhebber echt een aanwinst. 

Alle vijf de  smaken hebben een eigen ‘functie’ in een gerecht en een bepaald effect op je lichaam.

Als je ze allemaal te pakken hebt in je gerecht, smaakt het ‘rond’ en vind je het lekker. Bovendien is het dan beter te verteren. Het boek geeft hier ook meer informatie over. Lees daarnaast nog meer over smaken in deze Proeverij.

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een welkomstkado!