BioRomeo – Krispijn van den Dries

BioRomeo - Krispijn van den Dries

BioRomeo – Krispijn van den Dries is een boer die al veel aandacht in de media heeft gehad.

Toch verdient hij ook nu weer extra aandacht, omdat hij o.a. zijn best doet tegen voedselverspilling. Een thema waar wij ons ook hard voor maken! Recent nog werd 900 kilo (!!! dat is heel veel !!!) van zijn topkwaliteit spinazie door de handelaar afgewezen. Men vond de steeltjes iets te lang, het blad iets te breed en er zat een beetje zand tussen… Over voedselverspilling gesproken! Doodzonde en Krispijn deed dan ook enorm zijn best de spinazie niet te hoeven weggooien. Gelukkig met succes.

In 2012 was hij ook al i.s.m. de Youth Food Movement actief met zijn ‘Power tot he Pieper’ actie.

Hij zat met een overschot aan aardappelen, reed naar de Dam in Amsterdam en deelde 6,5 ton aardappels uit. De consumenten waren laaiend enthousiast. Daarna verkocht hij zijn piepers via internet rechtstreeks aan de klant: 10 kilo voor 5 euro.

Met zijn leuke verschijning is hij al regelmatig in de media verschenen.

Hij was o.a. te gast in het kookprogramma ‘Koken met Van Boven’. Ze serveerde hem een vegetarisch kerstdiner met zijn eigen knolselderij. En er zijn al meerdere artikelen over hem geschreven. Waaronder een aantal over zijn ‘Pieperboetiek’ in 2014; een tijdelijke pop-up store met 30 soorten aardappelen in Amsterdam. Zijn idee was: supermarkten redeneren te veel vanuit prijs. Ze bieden de consument weinig keuze, terwijl er qua smaak of lokaal aanbod veel meer aardappel-lekkers te beleven is. Zo dichtte hij tegelijk de kloof tussen stad en platteland.

Krispijn teelt biologisch dynamisch, zodat hij de beste smaak en gezondste natuur kan bereiken.

De overstap vanuit de reguliere landbouw was toentertijd best spannend. Dat pionieren van toen probeert hij nu nog steeds vast te houden. Iets doen waarvan anderen zeggen dat het niet kan. Zilveruien bijvoorbeeld passen niet in de biologische teelt. Uien zouden zonder chemische middelen namelijk nooit goed groeien. Toch is het gelukt, als enige in Nederland. Iets om trots op te zijn!

Met meer dan 30 andere boeren werkt Krispijn samen als ‘BioRomeo’.

Ze bieden je een divers aanbod van groenten en fruit, ook de ‘vergeten’ groenten. Dat zijn groenten die vroeger veel werden gegeten maar in de vergetelheid zijn geraakt. Groenten met een authentieke smaak. Ken je de regenboog wortelen met de kleuren paars, geel, wit en oranje? Een genot om alleen al naar te kijken en helemaal lekker op je bord. Om het publiek te betrekken organiseert hij verder elk jaar excursies, oogstdagen en feesten, natuurwandelingen en open dagen. Wat ons betreft: niets dan lof voor Krispijn van den Dries!