Restaurant Le Jardin in Utrecht

Restaurant Le Jardin in Utrecht

In restaurant Le Jardin in Utrecht (Mariaplaats 42) kun je terecht voor ‘Groen-te-no-mie (de; v) – de kunst van lekker eten en drinken met groenten als uitgangspunt’.

Ik interviewde Lars Mooren, die al vanaf zijn 14e in de horeca werkt, de Hotelschool deed in Maastricht, maar ook opleidingen volgde in Amsterdam en Milaan. Hij is nu, nog geen 30 jaar jong, mede-eigenaar van het restaurant. Die ambitie heeft hij altijd al gehad; vanwege het vak, wat hij geweldig vindt, maar ook vanwege de lekkere wijnen die erbij horen.

De keuze voor zoveel mogelijk biologische producten maken hij en zijn compagnon Jan van der Grift omdat het maatschappelijk verantwoord is en al lang geen stoffig imago meer heeft. In tegendeel: klanten zijn tegenwoordig bereid er wat extra voor te betalen.

Groenten spelen bij hen de hoofdrol, bij voorkeur van het seizoen en van dichtbij, zodat ze zeker weten dat ze ‘ambachtelijk’ zijn, verantwoord en biologisch. Door de groenten laten ze zich inspireren, daarna complementeren ze het gerecht met liefde, passie, vakkennis van de Franse keuken en ‘zo nu en dan’ een mooi stukje vlees, vis of gevogelte. Ook aan de opmaak besteden ze veel aandacht; op je bord ligt een waar kunstwerkje.

De ligging van het restaurant is geweldig, midden in Utrecht. Op een prachtig bloemrijk terras drink je t/m het begin van de avond in de zon een lekker en desgewenst bijzonder drankje (bijvoorbeeld rabarbersap). Binnen is de ‘kas’ een extra blik waard, waarin onder andere planten en kruiden worden gekweekt voor de keuken. Ook het luxe zitje bij de ‘haard’ is erg mooi, aan alle decoratie is veel aandacht besteed.

Le Jardin is naast een restaurant ook een bloemist (vandaar al die bloemen en planten) en ‘petit hotel’. Volop mogelijkheden voor een romantisch uitje dus!

Wil je niets missen op het gebied van gezonde voeding? Schrijf je in voor de maandelijkse gratis voedingsmail ‘de Proeverij’ en ontvang een welkomstkado!