BBB Landyn foto

Biologisch tuinbouwbedrijf Landyn

De Landyn (Spieringweg 1228 in Zwaanshoek) is een biologisch tuinbouwbedrijf, boerderijwinkel en zorgboerderij. Boer Pieter Jan en heel wat vrijwilligers en zorgmedewerkers verbouwen er op biologische wijze groenten en kruiden. Ook houden ze dieren: kippen, schapen en wat dieren van een andere boer.

Cursus Biologisch moestuinieren

Zelf heb ik er in maart t/m begin november de cursus ‘Biologisch moestuinieren’ gevolgd. Na een start met theorie, werkten we op het land en in de kas. De meeste onderdelen van het tuinieren kwamen aan bod. Leerzaam, leuk en bij de laatste bijeenkomst (oogsten en eten) vooral erg lekker. Een aanrader!

Groentepakket abonnement

In de boerderijwinkel verkoopt boerin Corry (ook met hulp van de zorgmedewerkers) de eigen seizoensgroenten en andere biologische producten. Het is mogelijk een groentepakket abonnement te nemen. Wekelijks verse biologische groenten uit het seizoen in huis!

Educatieve activiteiten horen ook bij de Landyn. Van april t/m november komt elke week een klas schoolkinderen van een basisschool in de buurt op donderdagmiddag werken in hun eigen tuintje. Daarnaast is er veel aandacht voor de verzorging van de dieren. Andere schoolklassen zijn ook welkom.